Columbus-joukkuekaverit ällistelevät Patrik Laineen erikoisuutta – "En ole nähnyt kenelläkään koskaan"

Jääkiekon NHL:ssä Winnipeg Jetsistä Columbus Blue Jacketsiin siirtynyt Patrik Laine herättää suurta innostusta joukkuekavereissaan.

Etenkin Laineen jääkiekkomaailmankuulu laukaus aiheuttaa Columbuksen riveissä hekumallista värähtelyä. Laineen kanssa Winnipegistä Columbukseen jättikaupassa vaihtanut yhdysvaltalaishyökkääjä Jack Roslovic ei esimerkiksi voinut NHL:n verkkosivujen mukaan olla hymyilemättä, kun häneltä kysyttiin Tesoman tykin kudista.

– Se on jotain erityistä, Roslovic tokaisi.

Roslovicin mukaan Laineella on pakkomielle ampua. Suomalainen jää mielellään harjoitusten jälkeen laukomaan kiekkoja suoraan syötöstä.

– On ollut monia harjoituksia, joissa minä ja Patrik hengaamme luistelun jälkeen ja pelaamme laukomispelejä, joissa voin katsoa häntä ja oppia häneltä. Se on minusta jotain, mitä me kaikki Columbuksessa olemme innostuneita näkemään.

Kanadalaishyökkääjä Max Domi veisti ensin naurahtaen Laineen laukauksen olevan "aika hyvä", mutta antoi sen jälkeen varsinaisen arvion ällistelyn kera.

– En ole nähnyt kenenkään koskaan ampuvan kiekkoa tuolla tavalla. Puhuin juuri Jackille jäällä harjoitusten jälkeen. En malta odottaa, että pääsen näkemään tämän jätkän ampuvan kiekkoa päivittäin harjoituksissa, Domi hehkutti.

Domi pureutui erikseen suoraan syötöstä -laukauksiin. Suuri osa pelaaja haluaa syötön aika tarkasti tiettyyn paikkaan, jotta kudista tulisi säällinen.

– Haluat sen (kiekon) erityiseen kohtaan – jalkojesi väliin, taaksesi, etujalallesi tai mihin ikinä. Roslovic oli, että "voit laittaa sen mihin tahansa, ja hän saa sen haltuunsa". Odotan ehdottomasti, että pääsen pelaamaan tuollaisen jätkän kanssa, Domi suitsutti.

Roslovic ylisti Laineen laukauksen nopeaa latausta ja kudin painavuutta.

– Hänen todellinen tavaramerkkilaukauksensa on one-timer mistä tahansa. Ei ole vaikeaa syöttää jätkälle, kun hänen hyvä laukomissalueensa on niin suuri kuin se on. Hän käyttää vähän pidempää mailaa, joten hän ehdottomasti pelaa vahvuuksillaan, jotka ovat kiekon ampumisensa. Hän ei tule koskaan ujostelemaan siinä, Roslovic analysoi.

"Ase, jota ei ole ehkä aiemmin ollut"

Patrik Laine kaupattiin NHL:ssä – C Moren asiantuntija Sami Kapanen:"Kauppa, mikä oli pakko tehdä" 2:32
C Moren asiantuntija Sami Kapanen analysoi Patrik Laineen siirtymistä Columbus Blue Jacketsiin.

On vielä kysymysmerkki, millaisessa kentällisessä Laine tulee pelaamaan, mutta keskushyökkääjäksi on povattu Max Domia. Columbuksen päävalmentaja John Tortorella sanoi, ettei tiedä vielä, millaiseen vitjaan Laine istutetaan, mutta paljasti hahmotelleensa Laineen tulon myötä jo viittä–kuutta erilaista kentällistä. Hän pyöritteli samalla suomalaisen sopivan sekä vasemmalle että oikealle laidalle.

Varmaa on, että Laineelle on luvassa isoa ruutua sekä tasakentällisin että ylivoimapelissä. Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen, joka korosti Laineen taitavan myös syöttämisen, arvioi suomalaistykin tuovan joukkueen ylivoimapeliin "aseen, jota sillä ei ole ehkä aiemmin ollut".

Laineen laukausta "laseriksi" kutsuva Columbuksen yhdysvaltalaispuolustaja Seth Jones uskoo suomalaistähden avaavan joukkueelle ylivoimalla ylipäätään enemmän mahdollisuuksia erilaisiin peleihin.

– Ei vain hänelle laukomisessa, vaan myös muille jätkille. Kaikki tulevat saamaan vähän enemmän tilaa jäällä, Jones ruoti.

Roslovic puolestaan sanoi odottavansa Laineelta Columbuksen ylivoimalla maaleja: "paljon ja paljon niitä".

Laineen odotetaan debytoivan Columbuksen paidassa tulevana yönä Suomen aikaa, kun joukkue kohtaa kotonaan Dallas Starsin.

Lue myös:

    Uusimmat