Mainos

Clinton yksi Nobel-ehdokkaista

Presidentti Bill Clinton on yksi tämänvuotisista Nobelin rauhanpalkinnon saajaehdokkaista. Kaikkiaan 118 ehdokkaan nimet on tähän mennessä lähetetty norjalaiselle Nobel-komitealle, kertoi Norjan uutistoimisto NTB eilen.

Yhdysvaltain presidentin lisäksi palkinnon saajaehdokkaita ovat tänä vuonna YK:n pääsihteeri Kofi Annan, paavi Johannes Paavali II sekä amerikkalainen Balkanin-rauhanvälittäjä Richard Holbrooke. Palkintoa on ehdotettu myös Jordanian edesmenneelle kuninkaalle Husseinille, mutta palkintomääräysten mukaan palkinto voidaan myöntää vain elossaoleville henkilöille.

Palkinnon saajaksi on ehdotettu 85:tä yksityishenkilöä ja 33:a järjestöä. Ehdokasjärjestöjä ovat mm. Pelastusarmeija, Lääkärit ilman rajoja ja sotilasliitto Nato.

Ehdokkaitten nimet oli esitettävä Nobel-komitealle viimeistään 1. helmikuuta. Komitea saa kuitenkin vieläkin postia, joka on lähetetty tätä aiemmin. Viisi Nobel-komitean jäsentä voi lisäksi itse esittää ehdokkaita ensimmäiseen tämänvuotiseen kokoukseensa asti. Kokous pidetään 26. tätä kuuta. -Ennätysmäärää ehdokkaita ei tänä vuonna ole tulossa, sanoi Nobel-komitean sihteeri Geir Lundestad. Viime vuonna ehdokkaita oli 139.

Viime vuonna Nobelin rauhanpalkinnon jakoivat kaksi pohjoisirlantilaista poliittista johtajaa: John Hume ja David Trimble.
(STT-NTB-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.