Mainos

CIA:n Wikileaks-erikoisryhmällä erikoinen lempinimi - WTF

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA on perustanut erikoisyksikön arvioidakseen Wikileaks-sivuston paljastamien salaisten diplomaatti- ja armeijatietojen vaikutuksia.

The Washington Post lehti kertoo, että virallisesti yksikön nimi on WikiLeaks Task Force, mutta CIA:n päämajassa ryhmä tunnetaan yleensä toisista yhteyksistä tutulla WTF-nimellä. WTF tunnetaan yleisesti lyhenteenä sanoista "What The F**k".

Wikileaks-vuodot eivät ole juurikaan koskeneet CIA:ta. Vain kourallinen CIA:n tiedostoja on päätynyt paljastussivulle. Keskustiedustelupalvelu on kuitenkin järjestänyt kalliin arvioinnin salaisten tietojen vuotamisen vaikutuksista. Tarkoituksena on selvittää mm. miten CIA:n kyky värvätä tiedonantajia on heikentynyt valtion salaisuuksien paljastuessa.

Omat tietokanavat estäneet CIA:n vuotojen määrää

CIA on käyttänyt tiedonvaihdossaan muista riippumattomia omia kanaviaan, mikä on aiheuttanut kritiikkiä. Esimerkiksi syyskuun 11.2001 -terrori-iskujen torjumisen epäonnistumisen syynä pidettiin tiedustelutietojen huonoa liikkuvuutta eri tahojen välillä.

Wikileaks-vuotojen yhteydessä tilanteesta näyttäisi sitä vastoin olleen hyötyä. Tiedustelupalvelu kieltäytyi lisäämästä tiedusteluraporttiensa määrää SIPRNET-tietojärjestelmään, jota Pentagon käyttää tiedon välitykseen ympäri maailmaa.

- Emme yksinkertaisesti aikoneet tehdä niin. Järjestelmässä oli liian monta ihmistä, jolla on pääsy salaisiin tietoihin, toteaa nimettömänä pysyttelevä entinen CIA:n virkamies Washinton Postille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.