Mainos

CIA: Irak saattaa turvautua terrorismiin

Saddam Hussein saattaa turvautua joukkotuhoaseisiin, jos hän uskoo Yhdysvaltain hyökkäävän Irakiin, arvioi CIA:n johtaja George Tenet.

Irakin presidentti Saddam Hussein saattaa turvautua joukkotuhoaseisiin, jos hän uskoo Yhdysvaltain hyökkäävän Irakiin. Näin arvioi Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n johtaja George Tenet.

Sen sijaan ei Tenetin mukaan ole kovin suurta vaaraa, että Irak käyttäisi joukkotuhoaseita, jos Yhdysvallat ei uhkaa Irakia hyökkäyksellä.

Tenetin arvio sisältyy kirjeeseen, jonka hän on lähettänyt salaisen palvelun asioita käsittelevälle senaatin valiokunnalle. Valiokunnan puheenjohtaja julkisti kirjeen eilen.

Irakin asenne saattaa kuitenkin muuttua, jos Saddam Hussein alkaa pelätä valta-asemansa tai jopa henkensä menettämistä, Tenet toteaa. Saddam saattaa käyttää joko tavanomaisia, kemiallisia tai biologisia aseita.

Tenet kuitenkin epäili, että jos Irak havaitsee, ettei hyökkäykseltä voida millään välttyä, Saddamin kynnys terrori-iskujen tekemiseen on matalampi. -Saddam saattaisi päätellä, että sellainen ääritoimi kuin islamilaisten terroristien auttaminen joukkotuhoasehyökkäyksen tekemisessä Yhdysvaltoja vastaan olisi hänen viimeinen mahdollisuutensa kostaa ja viedä mukanaan suuri joukko uhreja, Tenet sanoo.

Presidentti George W. Bush sanoi alkuviikosta, että Yhdysvaltojen asevoimia ryhdytään käyttämään "täysivoimaisesti", mikäli Irak ei luovu kaikista joukkotuhoaseistaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.