Mainos

Christer Haglund UM:sta Finnairin viestintäjohtajaksi

Pitkäaikaisen uran ulkoministeriön palveluksessa tehnyt lehdistöneuvos Christer Haglund (40) siirtyy ensi huhtikuun alusta Finnairin viestintäjohtajaksi.

Haglund toimii nykyisin UM:n mediayksikön päällikkönä. Viestintäjohtajan toimi on Finnairissa uusi tehtävä, joka käsittää pääosin konsernin viestintästrategian kehittämisen.

Haglundin vastuualueena tulevat olemaan ulkoinen ja sisäinen viestintä sekä sidosryhmäsuhteet. Hänen hoidettavakseen kuuluu lisäksi pääjohtaja Keijo Suilan erityistehtäviä.

-Finnair on minulle uusi ja huomattavasti suurempi organisaatio kuin ulkoministeriö. Toisaalta samoja piirteitä UM:n kanssa on kansainvälisyys, joten tehtävät ovat jo osittain tuttuja, arvioi Haglund.

Haglundin takana on useiden vuosien mittainen työ huippukokousten lehdistöjärjestelyjen parissa.

-Jos haluaa uusia haasteita, niin ajankohta on nyt otollinen. Lentoliikenteen alalla tapahtuu koko ajan paljon, ja uskon minulla olevan vielä jotain annettavaa, hän sanoo.

Haglund tuli UM:n lehdistö- ja kulttuuriosastolle vuonna 1986 tiedotussihteeriksi. Vuosina 1989-1993 hän toimi lehdistöavustajana New Yorkissa ja vuonna 1992 Etykin seuranta- ja huippukokouksen lehdistöpäällikkönä.

Ennen siirtymistään UM:n mediayksikön päälliköksi hän toimi vuoteen 1996 lehdistösihteerinä Tukholmassa.

Haglund viimeistelee parasta aikaa Suomen EU:n puheenjohtajakauden loppuraportointia. Hän arvioi raportoinnin valmistuvan tammi-helmikuun vaihteessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.