Mainos

Chirac ei halua uskonnolle asemaa EU:n lainsäädännössä

Ranskan presidentti Jacques Chirac ei halua muuttaa ranskalaista järjestelmää, jossa valtio ja kirkko on erotettu toisistaan jo vuosisatoja sitten. Chirac on siten toista mieltä kuin EU-johtajat, jotka haluavat pitää huolta uskonnon roolista kirjaamalla sen unionin perustuslakiin. -Emme neuvottele sekularismista, Chirac toteaa.

Ranskan presidentti Jacques Chirac puolustaa ranskalaista järjestelmää, jossa valtio ja kirkko on erotettu toisistaan jo vuosisatoja sitten. Chirac on siten toista mieltä kuin EU-johtajat, jotka haluavat pitää huolta uskonnon roolista kirjaamalla sen unionin perustuslakiin. -Emme neuvottele sekularismista, Chirac toteaa vieraillessaan Valenciennen kaupungissa Pohjois-Ranskassa.

Samassa puheessa hän viittaa suhtautuvansa kielteisesti muslimien päähuivien käyttöön kouluissa. Presidentti otti näin osaa Ranskassa vellovaan keskusteluun muslimityttöjen huivien käytöstä valtiollisissa kouluissa. Chirac varoittaa, että "vieraat" arvot voivat uhata ranskalaista demokratiaa.

-Emme voi sallia, että ihmiset kätkeytyvät uskonnollisten näkemysten taakse ja samalla uhkaavat perustuslaillisia, moderniin yhteiskuntaan kuuluvia oikeuksia, kuten sukupuolten tasa-arvoa, Chirac toteaa.

Presidentti odottaa parhaillaan uskontokysymyksiin paneutuneen komitean selontekoa, joka julkistettaneen vuoden lopussa. Hänen mukaansa asiasta voidaan tarpeen vaatiessa säätää lailla. Ranskassa asuu kaikkiaan viisi miljoonaa muslimia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.