Mainos

Chavez vaati välittäjiä tunnustamaan presidenttiytensä

Venezuelan presidentti Hugo Chavez sanoi tänään, että maan yleislakkoa lopettamaan pyrkivien kansainvälisten välittäjien tulee ensiksi tunnustaa Chavez maan lailliseksi johtajaksi.

-Heidän on aloitettava tunnustamalla laillinen hallitus, jonka vapaat kansalaiset ovat valinneet ja jota minä johdan, Chavez sanoi vuotuisessa puheessaan parlamentille.

"Venezuelan ystäviksi" nimetty ryhmä, johon kuuluvat Yhdysvallat, Espanja, Portugali, Meksiko, Chile ja Brasilia on tarjoutunut välittämään Chavezin ja opposition välille syntyneessä kriisissä, joka on syössyt maan jo seitsemän viikkoa kestäneeseen yleislakkoon.

-Jos mikä tahansa maa tai ryhmä maita yrittää legitimoida tuon ryhmän kumouksellisia, fasisteja ja terroristeja, sellaista apua me emme tarvitse, Chavez sanoi viitaten oppositioon.

Oppositiopuolueista, ammattiyhdistysaktivisteista ja liike-elämän johtajista koostuva ryhmittymä sanoo Chavezin johtavan maata diktaattorin tavoin. Chavez puolestaan on vannonut suistavansa vallasta "korruptoituneen oligarkian", joka pitää 80 prosenttia maan 24-miljoonaisesta kansasta köyhyydessä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.