Mainos

Charlie Hebdo -huuma muutti kauppiaan arjen: "Puhelin soi aivan tauotta"

Turun Sarjakuvakauppa odottaa tietoa Charlie Hebdo -lehden saamisesta Suomeen – mutta yhtä kuumeisesti tietoa lehden saapumisesta odottaa innokas asiakaskunta.

– Kun aikaisemmin liikkeeni puhelin soi muutaman kerran päivässä, nyt se soi tauotta ja äänipostikin on tukossa. Ei kannata siis soitella, käytämme viestimiseen muita kanavia, kertoo kauppias Petteri Oja.

Kauppias on laittanut Ranskaan tilauksen tuhannesta lehdestä, mutta vahvistettua tietoa niiden saamisesta ei ole vielä tullut.

– Valmiita tilauksia on noin 600. Uskoisin, että kun ensihuuma Ranskassa on hiipumassa ja lehteä kuitenkin painetaan vielä, saamme tänne Suomeenkin hyvän määrän lehtiä.

Oja yrittää nyt saada lehtiä Ruotsin tukun kautta, mutta samalla hän etsii yhteistyökumppania Ranskasta toimittamaan lehteä mahdollisesti jatkossakin. 

– Tätä tiettyä numeroa olen tilannut nyt, mutta jos saamme diilin aikaiseksi, niin onhan se mahdollista tuoda lehteä Suomeen jatkossakin. 

Oja tilasi lehteä kauppaansa osin ideologisista syistä, mutta myös siksi, että Charlie Hebdo on ajankohtainen sarjakuvalehti.

– En tilannut lehteä bisnesmielessä. Hintakin on katsottu niin, että saan siitä kulut pois. Sehän on Ranskassakin hyväntekeväisyysnumero, joten ei tuntuisi oikealta ottaa siitä itselleen rahaa, Oja sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.