Mainos

Castro johti USA:n vastaista mielenosoitusta

Yhdysvaltain vastaiseen mielenosoitukseen Havannassa osallistui järjestäjien mukaan miljoona ihmistä.

Kuuban presidentti Fidel Castro johti tänään Havannassa suurmielenosoitusta, jolla vastustettiin Yhdysvaltain päätöstä kiristää Kuuban vastaisia pakotteita.

Työläiset ja opiskelijat marssivat punaisissa paidoissaan ja sotilaat univormuissaan heiluttaen Kuuban lippuja ja huutaen presidentti George W. Bushin vastaisia iskulauseita. Järjestäjien mukaan kolmen tunnin marssiin otti osaa miljoona ihmistä.

Castro tuomitsi "häikäilemättömiksi ja julmiksi" Kuuban vastaiset toimet, joista Valkoinen talo päätti viime viikolla. Tukea Kuuban toisinajattelijoille päätettiin lisätä ja toisaalta rajoittaa Yhdysvalloissa asuvien kuubalaisten mahdollisuutta vierailla perheidensä luona tai lähettää rahaa sukulaisilleen Kuubaan.

Yhdysvallat pyrkii neljä vuosikymmentä voimassa olleilla pakotteilla saattamaan maan talouden ahdinkoon ja syrjäyttämään Castron sekä koko kommunistihallinnon. Castro syytti tänään Bushia maan sisäisiin asioihin puuttumisesta. Hän lupasi kuolla taistellen, jos Yhdysvallat hyökkää Kuubaan.

- Jos Yhdysvallat hyökkää, olisin pahoillani vain siitä etten näkisi kasvojanne, koska te olisitte tuhansien mailien päässä ja minä olisi eturivissä kuolemassa maani puolesta, Castro sanoi osoittaen sanansa Bushille.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.