Mainos

Carlos tuomittiin elinkautiseen

Valamiehistö on tuominnut maailman vaarallisimpana terroristina pidetyn Carlosin elinkautiseen vankeuteen.

Myös Shakaalina tunnettu Carlos tuomittiin kolmesta murhasta. Hän ampui kaksi Ranskan salaisen poliisin agenttia ja libanonilaisen ilmiantajan. Carlosia pidetään syyllisenä lukuisiin terroristi-iskuihin, joissa on saanut surmansa 80 ihmistä ja loukkaantunut satoja. Carlos luovutettiin kolme vuotta sitten Sudanista Ranskaan.

Omassa pitkässä päätöspuheenvuorossaan eilen ennen valamiehistön kokoontumista Carlos sanoi hankkineensa palestiinalaiselle vastarintaliikkeelle "satoja miljoonia dollareita". -Kun käy sotaa 30 vuotta, vuotaa paljon verta - minun ja muiden, julisti Carlos, joka nykyään näyttää pikemmin keski-ikäiseltä mainosmieheltä kuin ammattivallankumoukselliselta. -Mutta me emme koskaan tappaneet ketään rahan vuoksi, vaan aatteen vuoksi - Palestiinan vapautuksen vuoksi.

Carlos ilmoitti oikeudenkäynnin alkaessa runsas viikko sitten, että hän ei tunnusta ranskalaisen tuomioistuimen toimivaltaa. Carlos, joka hoiti suureksi osaksi itse puolustuksensa, sanoi, ettei häntä voida tuomita Ranskassa, koska hänet siepattiin laittomasti Sudanista Ranskaan.
(AFP-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.