Carlos Sainzin unelmapesti Ferrarilla muuttui vitsiksi – hykertelee itse muiden mukana: "Ihmiset voivat nauraa niin paljon kuin haluavat"

8:29
C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen ennakoi Nürburgringin osakilpailua, joka ajetaan Saksassa ensi viikonloppuna.

Carlos Sainzin siirto Ferrarille vaikutti unelmapestiltä vielä keväällä, kun talli tiedotti tehneensä espanjalaisen kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Viisi kuukautta myöhemmin monet ovat lähinnä pahoillaan Sainzin puolesta, mutta mies itse ei päätöksellään jossittele.

Sainz on saanut kuulla työpaikanvaihdoksestaan aina siitä lähtien, kun kausi 2020 alkoi heinäkuun alussa Itävallasta. Jo tuolloin kävi ilmi, että Ferrari on suorituskykynsä kanssa pahoissa vaikeuksissa.

Kymmenen ajetun osakilpailun jälkeen Ferrari löytyy valmistajien MM-sarjasta vasta kuudennelta sijalta. Sainzin nykyinen työnantaja McLaren on sijalla kolme. Tallien välinen ero on McLarenin hyväksi 32 pistettä.

Kun tilanne on tämä, sosiaalisessa mediassa kiertää GP-viikonlopusta toiseen erilaisia vitsejä ja meemejä Sainzin Ferrari-siirtoon liittyen. Osa näistä vitseistä on päätynyt Sainzille asti, mutta 26-vuotias espanjalainen ei ole asiasta pahoillaan – päinvastoin. Hän sanoo jopa nauraneensa.

– Ihmiset voivat nauraa niin paljon kuin haluavat. Jotkut jutut ovat itse asiassa aika hauskoja. Ihmisillä on paljon vapaa-aikaa, ja he keksivät kaikenlaisia hauskoja ideoita. Minäkin nauran niille, Sainz sanoi Motorsport.comin haastattelussa.

– Kun vitseissä on kyse minusta tai kuljettajista, olen ensimmäisten joukossa nauramassa. Nautin niistä. Tämä ei tarkoita sitä, että ne ovat oikein tai väärin. Ne ovat vain hauskoja. Luulen, että niiden on tarkoituskin olla sellaisia, joten hyvä niin.

Vaikka Sainzilta kysytään tulevasta Ferrari-pestistä aika ajoin, hän on toistuvasti vakuuttanut olevansa kauden loppuun asti sataprosenttisen sitoutunut työhönsä McLarenilla. Itse asiassa hän on niin sitoutunut, ettei ole esimerkiksi ehtinyt vielä uhrata ajatusta sille, missä hän asuu ensi vuonna.

– Talli yrittää etsiä asuntoa enemmän kuin minä. Kun kausi on ohi, alan keskittyä ensi vuoteen. Muutan Italiaan, kun katson sen sopivaksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja