F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Carlos Sainz lyttää tylyt puheet hänen Ferrari-pestinsä yksityiskohdista: "Jos tilanne menee hankalaksi…"

6:27
F1:ssä alkaa uusi aikakausi – näitä muutoksia on odotettavissa kaudelle 2021.

Espanjalaiskuljettaja Carlos Sainz on kumonnut ilmassa leijuneet huhut, joiden mukaan hänestä olisi tulossa Ferrarin kakkoskuski kauden 2020 jälkeen.

25-vuotias Sainz allekirjoitti viime kuussa kaksivuotisen sopimuksen Maranellon punaisen leirin kanssa. Espanjalaiskuljettajasta tulee Charles Leclercin uusi tallikaveri, korvaten samalla nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin.

Leclercin sopimus Ferrarin kanssa on kuitenkin Sainzin allekirjoittamaa kontrahtia pidempi. 22-vuotiaan monakolaiskuskin diili on voimassa vuoteen 2024 saakka, mikä viittaa vahvasti siihen, että hän olisi Sainzin saapuessa tallin ykkösmies. 

Esimerkiksi Auto Motor und Sport siteeraa Ferrarin sisältä lähdettä, jonka mukaan Leclerc on italilaistallin tulevaisuus. Jalkapallotermein "tallissa on jatkossa kärkimies ja hänelle palloa jakava pelintekijä". 

Sainz tyrmää nämä näkemykset. 

– En ole allekirjoittanut mitään (sopimusta), joka sanoisi minun olevan kakkoskuski. Minun sopimuksessani lukee, niin kuin kaikissa aiemmissakin sopimuksissa, jotka olen allekirjoittanut, että talli menee kuljettajan edelle, eikä se jätä ketään toiseksi tai aseta toista toisen tueksi, Sainz kertoi Omnisportille.

– Tiedän sen, että tulen antamaan kaikkeni sekä kaiken, mitä voiton eteen tarvitaan Ferrarille. En välitä auton väristä.

– Kohtelen kaikkia kuljettajia tasavertaisesti, me olemme kaikki vihollisia toisillemme ja meidän on kaikkien käytävä toistemme kimppuun. Jos tilanne menee hankalaksi, tekisin siinä tapauksessa oikean päätöksen, älkää huoliko. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kaudesta 2019 lähtien McLarenia edustanut Sainz pystyy mielestään käsittelemään Ferrarin luomat paineet, vaikka kaikki kuskit eivät siihen pystyisikään.

– Tiedän, että Ferrarilla paineet ovat kovat, Sainz jatkoi.

– Voittaaksesi muut F1-tallit, sinulla on oltava paksu iho. Ferrari on paineiden suhteen askel haastavampaan suuntaan, mutta uskon olevani valmis siihen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja