Cargotecin ja Konecranesin sulautuminen peruuntuu – Britannian kilpailuviranomainen esti kaupan: "Olemme tehneet kaiken mahdollisen"

Tavaraliikenteen kasvu sai Cargotecin parantamaan tulostaan 1:54
Katso yllä oleva video: Tavaraliikenteen kasvu sai Cargotecin parantamaan tulostaan.

Yhtiöt pettyivät ratkaisuun. EU olisi hyväksynyt yhdistymisen.

Cargotecin ja Konecranesin sulautuminen peruuntuu. Britannian kilpailuviranomainen esti nostolaitevalmistuksessa toimivien yritysten välisen kaupan. EU:n kilpailuviranomaiset olivat jo hyväksyneet kaupan ehdollisena.

Cargotecin mukaan Britannian kilpailuviranomainen ei pitänyt riittävinä toimia, joita yhtiöt tarjosivat. Toimet olisivat poistaneet yhtiöiden päällekkäisiä liiketoimintoja.

– Olemme tehneet kaiken mahdollisen sulautumisen toteuttamiseksi ja olemme pettyneitä, että sulautumissuunnitelmista oli luovuttava, kertoo Cargotecin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Herlin tiedotteessa.

– Kilpailuviranomaisprosessi on ollut laaja ja selvitykset perusteellisia, ja Konecranesin hallitus on pettynyt, että tarjottu toimenpidepaketti ei poistanut kaikkien kilpailuviranomaisten huolenaiheita, sanoo Konecranesin hallituksen puheenjohtaja Christoph Vitzthum.

Lisätoimenpiteet eivät olisi olleet omistajien edun mukaisia

Yhtiöt kertovat, että ne ovat harkinneet toimenpiteitä Britannian kilpailuviranomaisen huoliin vastaamiseksi. Yhtiöiden hallitukset eivät kuitenkaan ole löytäneet sellaista tyydyttävää ratkaisua, joka olisi ollut Cargotecin, Konecranesin ja tulevan yhtiön osakkeenomistajien parhaan edun mukainen.

– Lisätoimenpiteet eivät olisi olleet Konecranesin osakkeenomistajien parhaan edun mukaisia, sillä ne olisivat muuttaneet transaktion strategisia perusteita, Vitzthum arvioi.

EU antoi ehdollisen hyväksyntänsä suunnitellulle sulautumiselle Konecranesin trukkiliiketoiminnan ja Kalmarin Automation Solutions -yksikön myynteihin perustuvan toimenpidepaketin perusteella. Tämä ei riittänyt Britannian kilpailuviranomaiselle.

Katso alla oleva video: Näin yrityskaupasta uutisoitiin lokakuussa 2020.

Lue myös:

    Uusimmat