Mainos

Cameron: Euroalueen johtajilla vähän aikaa torjua katastrofi

Britannian pääministeri David Cameronin mukaan euroalueen johtajilla on vain viikkoja aikaa torjua talouskatastrofi. Cameron vaatiikin Financial Times -lehden haastattelussa, että euroalueen johtajien on hyväksyttävä "kollektiivinen vastuu" ja otettava nyt "päättäväisiä askeleita". Hän myös kannusti EU-johtajia hyväksymään rankat toimet talouskriisin ratkaisemiseksi.

Cameron kehottaa Saksaa ja Ranskaa hautaamaan keskinäiset erimielisyydet ja esittelemään suunnitelman, jolla talouden epävarmuus poistetaan vuoden loppuun mennessä.

– Maailmantalouden tilanne on tällä hetkellä erittäin epävarma. Euroalue joko toimii kunnolla tai sitten se altistetaan mahdolliselle luhistumiselle, hän sanoi.

Saksa ja Ranska ilmoittivat eilen tekevänsä uuden ehdotuksen euroalueen vakauttamisesta kuun loppuun mennessä. Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy kertoivat haluavansa muutoksia EU:n perussopimukseen. Heidän mukaansa tavoitteena on tiivistää euromaiden yhteistyötä niin, ettei ylivelkaantuminen ole enää mahdollista.

(MTV3 – STT – Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.