Mainos

Bussiliikenne palautuu hiljalleen normaaliksi

Helsingin seudun liikenteen HSL:n mukaan pääkaupungin bussiliikenne alkaa normalisoitua huomisaamuun mennessä, mutta tänään iltaruuhkassa liikennöidään vielä poikkeusaikataulujen mukaisesti.

HSL:n mukaan iltakuuden jälkeen liikenne alkaa vähitellen lisääntyä, mutta lakonalaisesta liikenteestä jää vielä suurin osa ajamatta. Huomennakin liikenteestä jäänee jonkin verran ajamatta, mutta kaikilla linjoilla on kohtuullisesti tarjontaa.

- Kuljettajat eivät ehkä ole nyt ihan varikon kupeessa eivätkä pääse heti liikenteeseen. Vanhojen kokemusten perusteella uskon, että huomisaamuun mennessä liikenne kulkee kutakuinkin normaalisti, sanoo HSL:n tiedottaja Sari Kotikangas.

Henkilöliikennepäällikkö Jukka Ylitalo kertoo, että myös Matkahuollon liikenne toimii normaalisti viimeistään aamulla.

- Liikenne alkaa palautumaan normaaliksi ihan tästä hetkestä lähtien, ja mahdollisesti autot kulkevat aikataulussaan jo parin tunnin kuluttua. Viimeistään normaalissa päiväjärjestyksessä ollaan kuitenkin huomisaamuun mennessä, Ylitalo sanoo.

Linja-autoliiton mukaan joissakin kaukoliikenteen vuoroissa voi tosin olla viivästyksiä vielä huomennakin. Bussiyrittäjä- ja vuorokohtaiset aikataulutiedot kannattaa tarkistaa vielä suoraan bussiyrityksiltä tai Matkahuollon asiakaspalvelukeskuksesta.

Turun joukkoliikennetoimiston hallintopäällikkö Pertti Heinonen kertoo, että linja-autot kulkevat Turussa aikataulun mukaan huomenna. Myös Jyväskylässä ja Oulussa pyritään liikennöimään normaalisti huomenna. Oulun liikennettä pyörittävän Koskilinjat Oy:n toimitusjohtajan Reijo Hobinin mukaan vuoroihin voi tulla kuitenkin pieniä poikkeuksia.

Sen sijaan Kouvolan ja Lappeenrannan paikallisliikenne palautuu normaaliksi vasta ylihuomenna, arvioi Savonlinja-yhtiöiden toimitusjohtaja Raimo Honkanen.

Linja- ja kuorma-autokuljettajien lakko alkoi eilen iltakuudelta. Se leikkasi rajusti liikennettä, ja bussiliikenteessä jäi ajamatta arviolta kaksi kolmasosaa.

Katso Raimo Pitkäsen raportti

Katso Outi Airolan raportti Ylivieskasta

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.