Mainos

Bush pyytää miljardeja lisärahaa sotatoimiin

Pahentuneet väkivaltaisuudet Irakissa ja republikaanien vaatimukset kotimaassa ovat saaneet presidentti Bushin hakemaan kongressilta tuntuvaa lisäsummaa sotatoimien rahoittamiseksi.

Presidentti George W. Bush on pyytänyt Yhdysvaltain kongressilta 25 miljardia dollaria (noin 20 miljardia euroa) lisää rahaa sotatoimiin Irakissa ja Afganistanissa.

Pyyntö rikkoo Bushin aiemmin antaman lupauksen siitä, ettei hän pyytäisi lisää varoja ennen marraskuun presidentinvaaleja. Pahentuneet väkivaltaisuudet Irakissa ja republikaanien vaatimukset kongressissa saivat Bushin muuttamaan mieltään.

- Irakin viimeaikainen tilanne ja amerikkalaisjoukkojen kasvaneet tarpeet osoittavat, että tarvitsemme suunnitelman yllättävien menojen varalta. Meidän täytyy varmistaa, ettei joukoilta lopu rahat kesken, presidentti sanoi lausunnossaan eilen.

Valkoisen talon budjettipäällikön mukaan 25:tä miljardia dollaria varten on tarkoitus perustaa rahasto, joka ujutetaan ensi lokakuussa alkavaan vuoden 2005 budjettiin.

Yhdysvallat on kuluttanut Irakin ja Afganistanin sotatoimiin jo huikeat 160 miljardia dollaria (130 miljardia euroa). Arvostelijoiden mukaan Bushin hallinto on yrittänyt peitellä Irakin sodan todellisia kustannuksia lykkäämällä uutta rahanpyyntöään näinkin pitkään.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.