Mainos

Bush: Oppositio ei Kabuliin

Yhdysvaltain presidentti George W. Bushin mukaan Afganistanin opposition ei tulisi ottaa haltuunsa Afganistanin pääkaupunki Kabulia.

-Me rohkaisemme ystäviämme etenemään etelään, mutta ei Kabulin kaupunkiin, sanoi Bush.

Hän kommentoi Kabulin kohtaloa, koska ulkoministeri Colin Powell oli sanonut aiemmin, että Afganistanin pääkaupungin pitää olla "vapaa kaupunki" Talibanin hallinnon päätyttyä.

Bushin mukaan ja sekä hän että Pakistanin presidentti Pervez Musharraf ovat samaa mieltä siitä, että Afganistanin eri heimojen pitää jakaa valta kaupungissa. Presidentti Musharraf on vaatinut jo aiemmin sitä, että pohjoinen liittouma ei saa vallata Kabulia.

Lisäksi Bush lupasi eilen illalla, että Yhdysvallat suuntaa Pakistanille lisää talousapua 1 miljardin dollarin edestä. Musharrafin kanssa pitämässään tiedotustilaisuudessa Bush lupasi lisäksi Pakistanille sen velkoja anteeksi.

Ilmoitus on katsottu palkkioksi Pakistanin johtajan tekemistä myönnytyksistä Afganistanin vastaisissa iskuissa. Bush ylistikin Pakistania sen sitoutumisesta terrorismin vastaiseen taisteluun.

Bush ja Musharraf neuvottelivat YK:n yleiskokouksen yleiskeskustelun yhteydessä. He eivät kuitenkaan puuttuneet maiden väliseen kiistaan, joka koskee 28:aa F-16-hävittäjää, jotka Yhdysvallat myi Pakistanille 80-luvulla. Yhdysvallat kieltäytyi luovuttamasta koneita, koska Pakistan kehitti ydinaseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.