Mainos

Bush lievensi Taiwan-lausuntojaan

Yhdysvaltain presidentti George Bush on lieventänyt Taiwanin aseellista puolustamista koskevia lausuntojaan.

Vielä aamulla Bush oli valmis puolustamaan Taiwania kaikin mahdollisin keinoin, mikäli Kiina hyökkäisi Taiwaniin. Illalla Bush kuitenkin sanoi, ettei Yhdysvallat aio muuttaa Taiwanin politiikkaa.

Tänä aamuna suositun Hyvää huomenta Amerikka -ohjelman haastattelussa presidentti George Bush lupasi puolustaa Taiwania kaikin tarvittavin keinoin Kiinaa vastaan.

Bush sanoi aamulla, että puolustaminen tarkoittaisi myös sotilaallisia toimia. Kiina ei ole vielä kommentoinut Bushin lausuntoa. Maiden muutoinkin huonoja suhteita kiristää Yhdysvaltojen eilinen päätös myydä Taiwanille huomattava määrä aseita.

-Yhdysvallat on valmis puolustamaan taiwanilaisia täydellä sotilasvoimalla, ja kiinalaisten täytyy ymmärtää tämä. Mitä tahansa tarvitaan, jotta Taiwan pystyy puolustamaan itseään, sanoi Bush.

Kyseessä on Yhdysvaltain tähän asti voimakkain tuen ilmaisu Taiwanille, jota Kiina pitää kapinoivana maakuntanaan. Yhdysvallat on aiemminkin tukenut Taiwania, mutta samalla varonut ärsyttämästä manner-Kiinaa liikaa. Nyt tahti näyttää muuttuneen. Viesti on selvä: Yhdysvaltain uuden presidentin hallinto on valmis varustamaan Taiwania kasvavaa Kiinan uhkaa vastaan.

Maiden muutoinkin huonoja suhteita kiristää Yhdysvaltojen eilinen päätös myydä Taiwanille huomattava määrä aseita, mm. hävittäjäaluksia ja sukellusveneitä. Kiina on reagoinut asekauppoihin voimakkaasti. Se on varoittanut Yhdysvaltoja sekaantumasta maan sisäisiin asioihin. Kiinan mukaan Yhdysvallat tulee vielä kärsimään asekauppojen seurauksista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.