Mainos

Bush ja Elisabeth II illastivat

Valkoisessa talossa syötiin muun muassa papukeittoa, kaviaaria ja lammasta. Juhlapäivällisille oli kutsuttu yli 130 vierasta.

Britannian kuningatar Elisabeth II ja prinssi Philip vierailevat parhaillaan Yhdysvalloissa. He olivat kunniavieraina presidentti George Bushin järjestämillä juhlaillallisilla Valkoisessa talossa eilen.

Kuninkaallisen valtiovierailun juhlapäivällisille oli kutsuttu yli 130 vierasta, jotka saivat nauttia vuosisatoja vanhoilta astioilta muun muassa papukeittoa ja kaviaaria, kevätlammasta kantarellikastikkeessa sekä salaatteja ja juustoja.

Kuningatar viittasi juhlapuheessaan Yhdysvaltojen Britannian suhteisiin sanoen, että "hallinnot maissamme tulevat ja menevät, mutta maittemme vuoropuhelu niin riidoissa kuin sovussakin jatkuu aina".

Erityistä huolta illalllisten protokollapäälliköt olivat pitäneet siitä, että kuningattaren ja rouva Bushin asut eivät riidelleet väreiltään tai kuosiltaan: kuningattarella oli yllään kermanvärinen iltapuku, valkoiset käsineet ja tiara, rouva Bushilla vedenvärinen Oscar de la Rentan hopeasomisteinen paljettiluomus sekä bolero.

Jatkoilla vieraita viihdytti israelilainen viulisti Izhak Perlman sekä Yhdysvaltain armeijan kuoro.

Kyseessä on kuningatar Elisabethin ensimmäinen vierailu Yhdysvaltoihin 16 vuoteen.

(MTV3-APTN-CNN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.