Mainos

Brittiviranomaiset vakuuttuneita terroriuhan todenperäisyydestä

Brittiläisen Sunday Times -lehden tietojen mukaan yli puolet pidätettyinä olevista 23:sta epäillystä saisivat syytteet terrorismiin liittyvistä rikoksista.

Britannian sisäministeri John Reid sanoo maan viranomaisten olevan täysin vakuuttuneita siitä, että puolitoista viikkoa sitten paljastunut terrori-iskusuunnitelma oli todellinen.

Reidin mukaan on varmaa, että todisteet riittävät epäiltyjen syyttämiseen terrori-iskun suunnittelusta.

- Poliisi ja muut viranomaiset ovat vakuuttuneita siitä, että kyseessä oli terrori-iskusuunnitelma. He ovat puuttuneet siihen, ja lähipäivinä saamme lisää tietoa siitä, mitä syytteiden osalta tapahtuu, Reid sanoi amerikkalaisen ABC-televisiokanavan haastattelussa.

Reid ei suostunut kommentoimaan brittiläisen Sunday Times -lehden tietoja, joiden mukaan yli puolet pidätettyinä olevista 23:sta epäillystä saisivat syytteet terrorismiin liittyvistä rikoksista.

Brittiviranomaiset ovat kertoneet epäiltyjen aikoneen räjäyttää amerikkalaisten lentoyhtiöiden koneita Atlantin yllä. Koneet olisi räjäytetty nestemäisellä aineella, joka olisi kuljetettu koneisiin käsimatkatavarassa.

Terrorismin pelko kasvoi Saksassa epäonnistuneen junaiskun paljastuttua

Wolfgang Schäuble

Myös saksalaispoliitikot ovat varoittaneet viikonloppuna terrorismin uhan kasvaneen ja vaatineet uusia keinoja taistella sitä vastaan. Poliisi pidätti eilen miehen, jonka epäillään yrittäneen pommin räjäyttämistä matkustajajunassa.

- Tilanne on hyvin vakava, sisäministeri Wolfgang Schäuble sanoi televisiohaastattelussa. -Emme tiedä enää, keitä asuu keskuudessamme.

Liittovaltion syyttäjän mukaan pidätetty on 21-vuotias libanonilainen opiskelija, joka on asunut Saksassa kaksi vuotta. Iskuyrityksestä epäillään myös toista miestä, jota poliisi jäljittää parhaillaan. Viranomaiset ovat sanoneet miesten mahdollisesti kuuluvan laajempaan terroristiverkostoon.

Epäillyt tallentuivat valvontakameraan Kölnin rautatieasemalla heinäkuun lopussa. Miehet veivät Dortmundiin ja Koblenziin meneviin juniin kumpaankin yhden matkalaukun, joka sisälsi kotitekoisen pommin. Poliisin mukaan pommit oli ajastettu räjähtämään kymmenen minuuttia ennen pääteasemia, mutta jostain syystä ne eivät lauenneet.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.