Brittinaisen silmästä oli mennä näkö – syynä lemmikkikissa ja harvinainen tauti

Tiinan nerokas niksi estää silmälaseja huurtumasta maskin kanssa 1:21
Tämä nerokas niksi estää rillejä huurtumasta maskin kanssa!

Naisen silmästä oli mennä näkö, kun hän sai lehmänrokkotartunnan lemmikkikissaltaan.

Brittinainen oli menettää näön oikeasta silmästään sairastuttuaan harvinaiseen zoonoottiseen tautiin. Tapauksesta kertoo News.com.au-sivusto.

28-vuotiaan naisen oikea silmä alkoi yllättäen punottaa, ärtyä ja märkiä. Viisi päivää kestäneen oireilun jälkeen hän meni paikallisen sairaalan ensiapuun.

Omistaja sai kissalta lehmänrokon

Nainen kertoi hoitohenkilökunnalle, että kaksi viikkoa ennen oireiden alkua hänen lemmikkikissansa tassuihin ja päähän oli kehittynyt haavaumia. Tutkimusten jälkeen sekä kissalla että naisella todettiin ortopoxviruksiin kuuluva, nykyisin erittäin harvinainen lehmänrokko.

News.com.au-sivuston mukaan kissa olisi raapaissut naisen silmää. Live Science -sivusto puolestaan kertoo, että nainen olisi saattanut saada tartunnan hierottuaan tai kosketettuaan silmäänsä sen jälkeen, kun oli silittänyt kissaa.

Näkökyky palautui ennalleen

Naista alettiin hoitaa lääkityksellä. Hänelle kehittyi kuitenkin infektio, joka uhkasi viedä näön silmästä. Operaatiossa silmän alueelta poistettiin kuollutta kudosta.

Kaksi kuukautta myöhemmin tehtiin toinen leikkaus. Naisen näkö palautui, mutta silmä jäi hieman roikkumaan ja sen liikkeessä oli rajoitteita.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat