Brittiläinen kohutoimittaja vähätteli Australian koronatoimenpiteitä – karkotettiin maasta

Kärjekäsmaineinen toimittaja sai lähtöpassit Australiasta kuvailtuaan maan sulkutoimia suurimmaksi huijaukseksi ihmiskunnan historiassa.

Brittiläinen kohutoimittaja Katie Hopkins karkotettiin Australiasta maan koronatoimenpiteiden vähättelyn takia.

Kärjekkäänä tunnettu Hopkins oli matkustanut Australiaan osallistuakseen paikalliseen Big Brother Australia -tosi-tv-ohjelmaan.

Perjantaina Hopkins julkaisi Instagramissa videon Sydneyn hotellista, jossa hän kertoi odottavansa ruokaa tuovia hotellityöntekijöitä sängyssään, jotta voisi avata huoneen oven alasti ilman kasvomaskia. Henkilökunta altistuisi koronalle.

Hän totesi myös sulkutoimenpiteiden olevan ”suurin huijaus ihmishistoriassa”. Australian kaksi suurinta kaupunkia, Sydney ja Melbourne, ovat molemmat koronasulussa lisääntyneiden tautitapausten takia.

Hopkinsin kommentit herättivät raivoa sosiaalisessa mediassa.

Julkaisu on sittemmin poistettu Instagramista.

Maanantaina Australian hallitus varmisti, että se on peruuttanut Hopkinsin viisumin. Big Brother-ohjelma oli jo erottanut hänet.

Poliisi kertoi Hopkinsin saaneen 737 dollarin sakot, koska hän ei ollut pitänyt kasvomaskia. Hopkins saatettiin lentokentälle, josta hänet lähetettiin takaisin Iso-Britanniaan.

Australian sisäministeri Karen Andrews kutsui Hopkinsin kommentteja Australian tilanteessa "vastenmielisiksi" ja "iskuksi vasten kasvoja".

– Henkilökohtaisesti olen erittäin tyytyväinen, että hän lähtee, Andrews kertoi ABC:lle.

Hopkins ei ole kommentoinut karkotustaan, mutta sunnuntaina hän sanoi vitsailleensa videossa.

Katie Hopkins tunnetaan kiistanalaisena kommentaattorina, jonka tilin Twitter poisti viime vuonna. Hopkins oli rikkonut Twitterin sisältölinjauksia.

Hopkins on kutsunut siirtolaisia ”torakoiksi” ja Islamin uskontoa ”iljettäväksi”.

Sisäministeri Andrews kertoi, että Hopkinsin maahantulon oli mahdollistanut Uusi Etelä-Walesin hallitus perusteella, että Hopkinsista voi ”saada taloudellista hyötyä”.

Vastustajat syyttivät hallitusta ”äärioikeistolaisen trollin päästämisestä Australiaan”. Hopkins pidätettiin myös Etelä-Afrikassa vuonna 2018 rotuvihan lietsomisesta.

Asiasta kertoi BBC.

Lue myös:

    Uusimmat