Ihmiskaupasta epäillyn Andrew Taten pidätysaikaa jatketaan – viranomaiset kiistävät, että Greta Thunberg ja pizzalaatikot liittyvät tapaukseen

Miekkoja, sikareita ja setelein koristeltu apinapatsas – Romanian poliisi julkaisi videon Andrew Taten pidätyksestä 2:06
Miekkoja, sikareita ja seteleistä tehty patsas. Tällaisen videon Romanian poliisi julkaisi Andrew Taten pidätyksestä.

Romanialainen oikeusistuin päätti perjantaina pidentää entisen ammattilaispotkunyrkkeilijän ja nykyisen sosiaalisen median vaikuttajan Andrew Taten pidätysaikaa 30 päivään.

Naisvihamielisillä kommenteillaan huomiota herättänyt sosiaalisen median persoona Tate pidätettiin vastikään epäiltynä ihmiskaupasta, raiskauksesta ja järjestäytyneen rikollisryhmän perustamisesta. Tate ja hänen veljensä Tristan otettiin kiinni torstaina yhdessä kahden romanialaisen kanssa Bukarestissa.

Taten asianajaja on ilmoittanut pakkokeinojen olevan perusteettomia.

Epäillään ihmiskaupasta

Syyttäjän mukaan Taten veljekset ovat olleet tutkinnan kohteena keväästä asti.

Syyttäjän mukaan rikollisryhmä on rekrytoinut ja majoittanut naisia, joita on sitten hyväksikäytetty pakottamalla nämä tekemään pornografista sisältöä verkkosivuilla maksusta kulutettavaksi. Toiminnan kuvaillaan olleen tuottoisaa.

Syyttäjä kertoo löytäneensä kuusi epäiltyjen hyväksikäyttämää naista.

Julkisuudessa ylellisen elämäntavan vuoksi

Yhdysvaltalaissyntyisellä Tatella on paitsi Yhdysvaltain myös Britannian kansalaisuus. Tate on sosiaalisessa mediassa tunnettu siellä kuvaamastaan yltiömaskuliinisestä ja ylellisestä elämäntavastaan, johon kuuluvat arvoautot, yksityiskoneet ja eksoottiset lomakohteet.

Julkisuuteen hän on noussut vihapuheeksi luonnehdituilla kommenteillaan, joissa hän on esimerkiksi sanonut naisten olevan osittain vastuussa raiskauksestaan. Hän on lisäksi sanonut naisten kuuluvan miehille.

Kommentit johtivat porttikieltoon useisiin sosiaalisen median kanaviin, joista hän palasi Twitteriin Elon Muskin lievennettyä palvelun sääntöjä vihapuheeseen liittyen.

Viranomaiset kiistivät Taten "pizzagaten"

Viimeksi Tate oli otsikoissa, kun hän provosoi ilmastoaktivisti Greta Thunbergia kertomalla omistavansa kymmeniä autoja, jotka aiheuttavat valtavat päästöt. Thunberg vastasi sanailuun muun muassa kehottaen tätä "hankkimaan elämän" ja viittaamalla epäsuorasti Taten peniksen kokoon.

Tate vastasi videolla, jossa hän muun muassa otti vastaan pizzalaatikoita, joiden halusi korostaa olevan "ei-kierrätettyjä". Sosiaalisen median spekulaatioiden mukaan juuri nämä pizzalaatikot varmistivat Taten läsnäolon Romaniassa ja johtivat kiinniottoon.

Romanian viranomaisten mukaan Tatea ei kuitenkaan otettu kiinni pizzalaatikoiden ansiosta.

Lue myös:

    Uusimmat