Mainos

Britit kannattavat iskua Irakiin

Useimmat britit kannattavat Britannian sotilasiskua Irakiin Yhdysvaltojen rinnalla, mutta suurin osa heistä myös pelkää mahdollisen ilmahyökkäyksen seurauksia, kerrotaan tänään julkistetussa galluptutkimuksessa.

Guardian-lehden teettämän tutkimuksen mukaan 56 prosenttia kyselyyn vastanneista tukee ilmahyökkäystä. Lisäksi 57 prosenttia uskoo, että maan pääministeri Tony Blairin pitäisi varauksettomasti tukea Yhdysvaltojen presidentti Bill Clintonia YK:n asetarkastajia koskevassa kriisissä.

Kysely on ensimmäinen Britanniassa tehty gallup-tutkimus Persianlahden kriisistä. Sitä varten haastateltiin 1200 yli 18 vuotiasta brittiä.

Suurin osa haastateltavista uskoi kuitenkin Venäjän presidentti Boris Jeltsinin olleen oikeassa, kun hän viime viikolla varoitti sotilasiskun johtavan laajempiin konflikteihin ja jopa maailmansotaan.

Sotilasiskun kannatus on nyt huomattavasti vähäisempi kuin edellisen Persianlahden kriisin aikana, vuonna 1991. Silloin 71 prosenttia briteistä kannatti Britannian osallistumista sotaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.