Mainos

Britannian vaalit: Vaimot valttikortteina

Britannian puoluejohtajien vaimot ovat olleet läpi kevään tiedotusvälineiden herkeämättömän kiinnostuksen kohteena. Samantha Cameronin, Miriam Cleggin ja Sarah Brownin jokainen liike, asuste, hiustyyli tai julkisuuteen annettu kommentti on saanut paikoin jopa enemmän palstatilaa kuin heidän puoluejohtajamiestensä vaaliesiintymiset. Joidenkin arvioiden mukaan vaimot saattavat jopa loppupeleissä ratkaista sen, kuka nousee Britannian seuraavaksi pääministeriksi.

Samantha "Sam" Cameron - YouTube vaaliaseena

Oppositiojohtaja David Cameronin vaimo Samantha Cameron on ollut vaalikampanjoinnin aikana selkeästi enemmän parrasvaloissa kuin "kilpasisarensa".

39-vuotias rouva on kampanjoinut aktiivisesti jopa ilman omaa miestään. Hän on onnistunut myös valjastamaan uuden median käyttöönsä. YouTubessa Samanthan arkea voi kuka vain seurata SamCamin kautta.

Keskiluokkaisten naisten ja kotiäitien ääniä hamuavan konservatiivipuolueen onnenkantamoisena voitaneen pitää sitä, että rouva Cameron on pieniin päin. Pariskunnan kolmas lapsi syntyy syyskuussa. Cameronien vanhempien lasten nimet ovat Nancy ja Arthur. Ensimmäinen lapsi Ivan syntyi vaikeasti vammaisena, ja hän menehtyi vuonna 2009.

Luksus-tarvikkeita kaupittelevan Smythsonin taiteellisena johtajana toimiva Cameron on ottanut vapaata töistään, jotta voisi tukea mahdollisimman paljon miehensä vaalikampanjointia.

- Minulle on kunnia-asia tehdä auttaa ja tukea miestäni niin paljon kuin vain pystyn, perusteli rouva Cameron virkavapaataan.

Miriam Clegg - itsenäinen uranainen

Liberaalipuolueen johtajan Nick Cleggin vaimoa, espanjalaista Miriam Cleggia, 42, luonnehditaan päättäväiseksi ja itsenäiseksi uranaiseksi. Toisin kuin vaalitilaisuuksissa usein nähty Samantha Cameron, ei rouva Cleggiä ole juuri nähty kampanjoimassa miehensä rinnalla. Syykin on selvä: kansainvälisessä lakifirmassa asianajajana työskentelevällä Miriamilla on tarpeeksi kiireitä oman työnsä kanssa.

Rouva Clegg uskaltautui taannoin jopa piikittelemään kilpasisartaan Samantha Cameronia tämän ylitsevuotavaisesta läsnäolostaan miehensä vaalikampanjoinnissa:

- Minä en satu olemaan niin etuoikeutetussa asemassa, että voisin yksinkertaisesti jättää työni viideksi viikoksi. Uskoisin, että suurin osa tämän maan ihmisistä on samanlaisessa tilanteessa kuin minä, Clegg totesi.

Rouva Clegg ei muutenkaan ole halunnut profiloitua vaimoksi, joka tekee kaikkensa saadakseen ääniä poliitikkomiehelleen.

- Satun olemaan vain poliitikon vaimo, muuta poliittista roolia minulla ei ole.

Pariskunta avioitui vuonna 2000 ja heillä on kolme poikaa: Antonio, Alberto ja Miguel.

Sarah Brown - työväenpuolueen pelastava enkeli

Britanniassa valtakunnan politiikan ykkösnainen, 46-vuotias Sarah Brown on onnistunut lukemattomia kertoja selittämään pääministerimiehensä kohukommentteja parhain päin.

Sarah on pelastava enkeli, joka inhimillistää äkäisen maineen saaneen miehensä Gordon Brownin kilpeä. Kaiken keskellä rouva Brown ehtii myös päivittää suosittua Twitter-tiliään.

Miehensä rinnalla vastoinkäymisistä huolimatta tiukasti seisova Sarah on erityisesti perinteisiä arvoja kannattavan vanhemman ikäluokan mieleen.

Hän on kuvaillut miestään kunnolliseksi, rakastavaksi, ahkeraksi ja intohimoiseksi mieheksi, joka on hänen suuri sankarinsa ja rakkautensa.

Sarah Brownia on kiitelty usein hyvistä esiintymistaidoistaan, eikä ihme: rouva on nimittäin luonut menestyksekästä uraa PR-päällikkönä.

The Guardian -lehti on kirjoittanut Sarahin positiivisen olemuksen olevan "parasta, mitä työväenpuolue on saanut evääkseen vaalitaistoon".

Gordon Brown ja Sarah avioituivat vuonna 2000. Brownien esikoistytär syntyi ennenaikaisena vuoden 2001 lopussa ja kuoli vain hieman yli viikon myöhemmin. Perheelle syntyi sittemmin kaksi poikaa, vuonna 2003 ja 2006.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.