Britannia valmistautuu kiristämään koronarajoituksia entisestään

Britannia viivästyttää toisen annoksen antamista, jotta rokotetta riittää useammalle – asiantuntijat kertovat, miksi sitä ei tehdä Suomessa 4:06
Katso myös video: Britannia viivästyttää toisen annoksen antamista, jotta rokotetta riittää useammalle – asiantuntijat kertovat, miksi sitä ei tehdä Suomessa.

Britannian pääministeri Boris Johnson sanoo valmistautuvansa siihen, että koronarajoituksia joudutaan edelleen kiristämään tulevina viikkoina.

–  Voi hyvin olla, että joudumme tulevina viikkoina monissa osissa maata tekemään asioita, jotka ovat entistä raskaampia, Johnson sanoi yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa.

Pääministerin mukaan vanhempien tulisi kuitenkin panna lapsensa kouluun heti joululoman päätyttyä.

–  Ymmärrän, että ihmiset ovat turhautuneita ja huolestuneita, mutta minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteivätkö koulut olisi turvallisia, Johnson sanoi.

Opettajien ammattijärjestön johtaja Paul Whiteman kehotti hallitusta kuitenkin viivyttämään koulujen avaamista joululoman jälkeen, jotta koulut saadaan varmasti turvallisiksi.

– Olemme toki samaa mieltä kaikkien kanssa siitä, että koulu on lapsille paras paikka. Sinne mekin heidät haluamme, mutta haluamme, että paluu on kestävällä pohjalla, Whiteman sanoi.

Britanniassa rekisteröitiin eilen liki 58  000 uutta koronatartuntaa, mikä on suurin määrä koko pandemian aikana. Terveysviranomaiset pelkäävät, että sairaaloiden vuodepaikat loppuvat vuodenvaihteessa, joka on muutenkin vuoden kiireisintä aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat