Mainos

Britannia Airways Suomen markkinoille

Maailman suurin tilauslentoyhtiö Britannia Airways tulee ensi keväänä Suomen markkinoille. Yhtiö ryhtyy lennättämään Fritidsresorin ja Hassen asiakkaita etelän lomakohteisiin. Tähän saakka Fritidsresor ja Hasse ovat käyttäneet pääasiassa Finnairia. Jatkossa niiden lennoista vastaavat Britannia ja Finnair suurinpiirtein puoliksi.

-Britannia tulee meille hiukan halvemmaksi kuin Finnair, mutta tämä ei ole ratkaisevaa. Järjestely perustuu ennen muuta siihen, että meillä ja Britannialla on sama omistaja, Thomson Travel Group, Fritidsresorin ja Hassen toimitusjohtaja Jukka Mustila kertoo.

Maailman suurimpiin matkailuyhtiöihin lukeutuvan Thomsonin strategiaan kuuluu oman kaluston käytön lisääminen ryhmän matkanjärjestäjien lennoilla. Tämä auttaa hallitsemaan koko arvoketjua ja tuo säästöjä.

Palvelu kansallisten tarpeiden mukaan

Yhdeksään maahan levittäytyneen Britannian kansainvälisten asiain johtaja Steve Woods korostaa, että yhtiön periaatteena on palvella matkustajia kansallisten lähtökohtien mukaisesti. Esimerkiksi ruokalistat rakennetaan erikseen niin suomalaisille, briteille kuin saksalaisille.

Suomesta lähtevillä Britannian lennoilla matkustajia palvelee suomalainen lentohenkilökunta, jonka vahvuudeksi tulee noin 50 henkilöä. Heitä koulutetaan tehtäviinsä Britanniassa ja Ruotsissa. Pohjoismaista Britannia on ennestään toiminut Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Se laajensi asemiaan Pohjoismaihin viime vuonna hankkimalla lentoyhtiö Blue Scandinavian. Pohjoismaiden lisäksi yhtiö toimii Britanniassa ja Irlannissa sekä Saksassa, Sveitsissä ja Itävallassa.

Britannia lennättää vuosittain noin 10 miljoonaa matkustajaa 120 kohteeseen ympäri maailmaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.