Bratislavan kultaleijona sai näyttämään vanhan NHL-seuransa naurettavalta – valmentajalta imarteleva kommentti iästä

MM-kisoissa Suomen pakkikalustoon kuulunut Henri Jokiharju on päässyt hyvin sisälle uuden NHL-joukkueensa Buffalo Sabresin kuvioihin. 

Henri Jokiharju aloitti väkevästi NHL-uransa viime kaudella Chicago Blackhawksissa, mutta rooli pieneni kauden edetessä valmentajanvaihdon jälkeen. Jokiharju tippui farmiin loppukaudeksi. Kesällä tuli yllätyskauppa Buffalo Sabresiin. 

Tilanne oli täysin uusi. Miten kehitys lähtisi nousuun viime kaudet rypeneessä organisaatiossa?

Hyvin se lähti. Matt Hunwickin, Brandon Montourin ja Zach Bogosianin loukkaantumiset hieman tasoittivat tietä, mutta Jokiharju on käyttänyt näyttöpaikkansa komeasti.

Jokiharjun kaupassa hyökkääjä Alexander Nylander siirtyi Blackhawksiin. Nylander aloitti kauden ykkösketjussa Jonathan Toewsin ja Patrick Kanen rinnalla, mutta hän ei ole pystynyt täyttämään paikkaansa. 

Lauantaina Winnipeg Jetsiä vastaan ruotsalainen on todennäköisesti kokoonpanon ulkopuolella terveenä. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Jämäkkä rooli kolmosparissa

Jokiharju on pelannut kaikki Buffalon viisi ottelua. Viimeksi Florida Panthersia vastaan peliaikaa kertyi 17.40. Jokiharju on luutinut kolmosparissa Marco Scandellan parina ja tappanut paljon vastustajien ylivoimia. 

Sopeutumista on helpottanut kummasti se, että Sabres on aloittanut kauden loistavasti: Buffalo on koko sarjan kakkosena. 

Jokiharjulla on ikää vasta 20-vuotta, mutta Sabresin uuden valmentajan Ralph Kruegerin ajattelutapa on ollut, ettei hän katso pelaajien ikää. Hän kehui Jokiharjun otteita toimittaja Bill Hoppelle

Valmentaja sanoi, että hän odottaa tulokkaalta samoja tapoja kuin 35-vuotiaalta veteraanilta. 

– Nuorille pelaajille se voi aiheuttaa painetta, Krueger sanoi. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

"En miellä häntä 20-vuotiaaksi"

Krueger sanoi, että Jokiharju tuli harjoitusleirille määrätietoisesti asenteella, että hän ottaa paikan kokoonpanosta. 

Sabresin uusi valmentaja pitää Jokiharjun tavasta liikuttaa kiekkoa, hyökkäystaidoista ja siitä, että hän pitää etäisyyden vastustajaan pienenä. 

Siinä hommassa loistava luistelutaito auttaa kummasti. 

– En miellä häntä 20-vuotiaaksi. Näen hänet pelaajana, jonka pitää pelata meidän pelimme raameissa. Ja niin hän on tehnyt. 

Lue myös:

    Uusimmat