Brasilian presidentti Bolsonaro sairaalaan 10 päivää kestäneen hikan vuoksi – voi joutua hätäleikkaukseen

Bolsonaro sairaalaan 10 päivää kestäneen hikan vuoksi – katso videolta otteita huonovointisen presidentin esiintymisistä viime viikoilta 1:21
Katso videolta otteita huonovointisen presidentin esiintymisistä viime viikoilta: "Pahoittelen, olen hikotellut jo viikon"

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro on siirretty sairaalaan Sao Pauloon, jossa häntä saattaa odottaa hätäleikkaus.

Uutistoimisto Reutersin mukaan hänen sisäelimissään pelätään olevan tukkeuma.

66-vuotias presidentti on kertonut kärsineensä jatkuvasta hikasta jo 10 päivän ajan. Presidentin kanslia kertoo hikan olleen syy sairaalahoitoon hakeutumiseen.

Sisäelinongelmien uskotaan liittyvän vuoden 2018 puukotukseen, jossa Bolsonaro melkein menetti henkensä.

Bolsonaro sairasti myös koronaviruksen aiheuttaman taudin vuosi sitten, mutta presidentinkanslian mukaan oireet olivat tuolloin lieviä. Hän on kuitenkin kärsinyt kroonisesta yskästä koronatartunnan jälkeen.

Presidentin poika Flavio Bolsonaro kertoi radiohaastattelussa keskiviikkona, että hänen isänsä on teho-osastolla, jossa hänelle asennettiin hengitysputki.

– Hänet intuboitiin, jotta hän ei hengittäisi vatsastaan nousevaa nestettä, Flavio Bolsonaro kertoi.

Terveys ja kannatus laskussa

Oikeistolaisen presidentti Bolsonaron kannatus on syöksylaskussa Brasiliassa, jossa koronapandemia surmannut toiseksi eniten ihmisiä maailmassa.

Presidentti on jatkuvasti vähätellyt virusta ja käskenyt kansalaisia "lopettamaan valituksen".

Hän on myös keskellä koronarokotteisiin liittyvää korruptioskandaalia.

Hän on esiintynyt huonovointisen oloisena julkisuudessa viime viikkoina, ja on muun muassa pahoitellut hikkaansa. Voit katsoa otteita Bolsonaron esiintymisistä artikkelin alussa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat