Mainos

Brasilia devalvoi - keskuspankin pääjohtaja erosi

Brasilian keskuspankki siirsi tänään odotetusti maan valuutan realin vaihteluväliä suhteessa dollariin, mikä käytännössä mahdollisti realin devalvoitumisen noin 8 prosentilla. Brasilian keskuspankin pääjohtaja Gustavo Franco ilmoitti tänään eroavansa tehtävästään. Franco oli yksi maan vakautussuunnitelman keskeisistä puolustajista ja ehti olla keskuspankin johdossa puolitoista vuotta.

Dollarin kurssi voi nyt vaihdella 1,20:sta 1,32 realiin, kun aiempi vaihteluväli oli 1,12-1,22 realia. Samalla valuuttaputkea levennettiin. Brasilian talousvaikeuksien kärjistyminen säikytti sijoittajia eri puolilla maailmaa, sillä niiden pelättiin heijastuvan myös Yhdysvaltoihin. Myös Helsingin pörssissä Hex-indeksi oli iltapäivällä yli 6 prosentin laskussa.

Francon seuraajaksi nousee keskuspankin rahapolitiikasta vastannut johtaja Francisco Lopes. Franco ilmoitti erostaan samaan aikaan, kun Brasilian keskuspankkia on arvosteltu siitä, että se on maan valuuttaa puolustaakseen pitänyt korkotason korkeana. Realia on pitkään pidetty markkinoilla yliarvostettuna.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.