Bottaksen menestys uskomatonta - "Pitää nipistää itseään"

Williamsin apulaistallipäällikkö Claire Williams myönsi tallinsa kuljettajan Valtteri Bottaksen ajaman kolmannen peräkkäisen palkintosijan jälkeen, että viimeaikainen menestys tuntuu suorastaan uskomattomalta.

- Meillä on ollut viime kisoissa tasaista menestystä. Saattaisi kuvitella, että siihen tottuu, mutta ei. Edelleen me joskus nipistelemme itseämme - tyyliin "olemmeko me todella nyt tässä?" - ja se on jännittävää. Minä tunnen valtavasti ylpeyttä jokaisesta tallissamme. Olemme uskomaton joukko ihmisiä. Olemme pysyneet yhdessä huonoina ja hyvinä aikoina, joten on fantastinen palkinto kaikesta kovasta työstä päästä sinne, missä nyt olemme. Toivottavasti seilaamme kohti menestyksekästä tulevaisuutta, Williams sanoi F1.comin haastattelussa.

Claire Williams kertoo myös hänen 72-vuotiaan isänsä, tallipäällikkö Frank Williamsin olevan innoissaan, kun menestysputki on auennut pitkän tauon jälkeen. Frank Williams on johdattanut tallinsa yhdeksään valmistajien maailmanmestaruuteen, mutta viimeisimmästä mestaruudesta on vierähtänyt jo 17 vuotta.

- Frank nauttii todella tästä. On täysin erilaista mennä ajamaan kilpaa, kun tietää, että pystyy olemaan kunnolla kilpailukykyinen ja saalistamaan pisteitä. Hänestä on fantastista nähdä hänen tallinsa kokevan tällaisen uudestisyntymisen, Claire Williams kertoo.

Williamsin nousun taustalla on johdonmukainen työ tallin vahvistamiseksi eri alueilla.

- Meillä on ollut neljä pääaluetta, joita olemme tarkastelleet viimeksi kuluneen vuoden aikana nostaessamme tallin takaisin sinne, missä haluamme olla. Totta kai Mercedeksen voimanlähde on merkittävä tekijä. Sitten lisäsimme uuden ryhmän kokeneita insinöörejä olemassa olevaan miesvahvuuteemme, jota Pat Symonds johtaa. Sitten toimme Felipe Massan talliin. Meillä on erittäin vahva kuljettajakaksikko. He tuovat talliin niin paljon - ei pelkästään auton kehittämisen näkökulmasta, vaan myös motivaation kannalta. Talli työskentelee näiden kahden mahtavan kuljettajan ympärillä. Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, kaupallisilla tekijöillä on myös oma osansa. Martini-yhteistyö on todellakin virkistänyt ilmettämme, Claire Williams listaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja