Mainos

Blairin poliittinen kriisi

Britannian pääministerille eilen alkanut työnväenpuolueen kokous voi olla viimeinen tilaisuus näyttää kykynsä johtajana.

Britannian pääministeri Tony Blair on viime kuukausina kulkenut kriisistä toiseen. Epäsuosittu sota Irakissa, sitä seurannut asetutkija David Kellyn itsemurha ja lukuisat ongelmat kotimaassa ovat laskeneet miehen kannatusluvut ennätyksellisen alas. Eilen alkaneessa työväenpuolueen puoluekokouksessa Blairilla on tukalat oltavat, sillä nyt jo omankin puolueen väki on valmis hylkäämään entisen kansansuosikin.

Viimeinen tilaisuus?


Kansan tuntoja kuvaa The Sunin tämän päivän etusivun viesti Blairille: annamme sinulle keltaisen kortin, ensi kerralla vuorossa on punainen, eli jalkapallotermein pelikentältä poistaminen.

Eilen alkanut työväenpuolueen puoluekokous on Blairille kenties viimeinen tilaisuus näyttää, että tilanne on yhä hänen hallussaan. Blair on itse sanonut, että kokous on testi puolueelle ja hänelle itselleen. Blair painottaa halua tehdä oikeita asioita ja asioiden perustelemista.

Työväenpuolueen kokouksessa ei kuitenkaan keskustella kipeimmästä kysymyksestä, eli osallistumisesta Irakin sotaan. Syy löytynee tuoreesta mielipidetiedustelusta, jonka mukaan vain joka viides työväenpuolueen jäsen uskoo, että Blair ei liioitellut Irakin muodostamaa uhkaa.

Yli 40 prosenttia kokousväestä haluaisi nähdä Blairin eroavan jo ennen seuraavia vaaleja. Kannattajia ei löytynyt viime viikonlopun mielenosoituksistakaan.

Huomenna kokousväelle puhuva Blair vaatii puolueelta yhtenäisyyttä. Vahvin argumentti ei kuitenkaan enää ole Blairin oma politiikka, vaan se, että viimeksi kun työväenpuolue erehtyi riitelemään keskenään, tuloksena oli Margaret Thatcherin valtakausi ja 18 pitkää vuotta oppositiossa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 29.09.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.