Mainos

Blair koki pahan vaalitakaiskun

Britannian pääministeri Tony Blair on kärsinyt kiusallisen poliittisen takaiskun Englannin eilisissä kunnallisvaaleissa. Kun lähes kaikki äänet oli tänään laskettu, Blairin työväenpuolue oli hävinnyt lähes 550 paikallisvaltuustojen paikkaa.

Tony Blair

Vastaavasti oppositiossa oleva konservatiivipuolue oli haalinut yli 570 uutta paikkaa. Valittavia paikallisvaltuustoja oli kaikkiaan 152, joissa paikkoja oli jaossa yli 3300.

Näyttävin tappio Blairille tuli Lontoon kaupunginjohtajan vaalissa, jossa työväenpuolueesta erotettu riippumaton vasemmistoradikaali Ken Livingstone (alemmassa kuvassa) vyöryi murskavoittoon. Ovensuukyselyjen perusteella "Punainen Ken" näytti varhain aamulla saavan ainakin 41 prosenttia äänistä yli 10 prosentin erolla toisena olleeseen konservatiivien ehdokkaaseen Steve Norrisiin nähden.

Livingstone

Lopullisen vaalituloksen julistaminen lykkääntyi aamulla tietokoneongelmien vuoksi. Vaalivirkailijat korostivat, ettei kyseessä kuitenkaan ollut kuuluista tietokonevirus. Lontoon kaupunginjohtaja valittiin nyt ensimmäistä kertaa suorassa vaalissa. Uusi käytäntö on osa pääministeri Blairin suunnitelmaa jakaa valtaa paikallistasolle.

Ainoa lohtu pääministeri Blairille oli tänään se, että konservatiivit menettivät paikkansa niin ikään eilen Romseyssä pidetyssä parlamentin täytevaalissa. Paikka tosin meni myös sivu työväenpuolueen suun liberaalidemokraateille.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.