Mainos

"Blackout iski kuullessani nimeni" – varaus NHL:n Original Six -joukkueeseen unohtumaton kokemus Jesperi Kotkaniemelle

2:35

Jesperi Kotkaniemi sanoo MTV Sportille tuntuneen uskomattomalta, kun hän kuuli oman nimensä NHL:n kolmantena varauksena. Montreal Canadiens varasi Kotkaniemen Dallasissa järjestetyn varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella.

Jutun videolla Washingtonin mestaruusparaati.

Kotkaniemen, 17, saavutus on upea koko suomalaisessa kiekkohistoriassa, sillä näin pienet varausnumerot eivät ole arkipäivää.

Kotkaniemi antoi puhelimitse haastattelun MTV Sportille poistuessaan varaustilaisuudesta taksilla hotellille. Dallasissa oli jo puoliyö.

– Tämä oli ainutkertainen kokemus. Vastaavia juttuja ei tapahdu montaa kertaa elämässä. Oli hienoa kuulla oma nimi ja vielä niin upean, Original Six -joukkueen kohdalla, Kotkaniemi viittaa Canadiensin historiaan.

– Uskomattomalta se tuntui. Pieni blackout iski, kun kuulin oman nimeni, Kotkaniemi sanoo.

Saku Koivu teki Montreal Canadiensissa upean uran, joka kruunautui yhdeksään kauteen joukkueen kapteenina. Kotkaniemi oli 8-vuotias Koivun jättäessä Montrealin.

– Silloin olin vielä niin nuori, ettei sitä tullut tajuttua. Jälkeenpäin olen katsonut kaikenlaisia highlightseja, ja olen alkanut ymmärtää, millainen homma Koivulla on Montrealissa ollut, Kotkaniemi sanoo.

Jesperi Kotkaniemen kurssi nousi vahvasti ennen varaustilaisuutta. Aivan viime metreillä osa vedonlyöntiyhtiöistä piti häntä jo todennäköisimpänä kolmosvarauksena.

Kuinka hyvin itselläsi oli haarukassa, että Montreal tulee sinut varaamaan?

– Ei mitenkään ihmeellisemmin. Tiesin, että he etsivät sentteriä, ja että olen yksi vaihtoehto. Hyvä, että päätyivät tähän ratkaisuun, Kotkaniemi vastaa.

Kotkaniemellä on Ässien kanssa sopimus voimassa kevääseen 2020 asti. Urasuunnitelmat tulevaisuudesta eivät vielä ole selvillä.

– Ensi viikolla menen training campille. Päivä kerrallaan mennään, katse eteenpäin suunnattuna. Paha ennustaa mitään muuta, Kotkaniemi kuittaa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.