Bettina Sågbomin lähimatkavinkit: Hauensuoli, viikinkikylä ja Suomen paras kahvila

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut toimittaja Bettina Sågbom tietää, mitä Hangossa kannattaa kokea ja mistä löytyy Suomen paras kahvila.

Studio55.fi-ohjelmassa vieraillut toimittaja Bettina Sågbom suosittelee matkailijaa tutustumaan synnyinkaupunkinsa Hangon lähialueiden saaristoon ja sen historiallisiin kohteisiin. Kohteisiin pääsee tutustumaan sekä purjehtien, että veneillä ja venetakseilla.

– Tammisaaren edustalla on loistava saariston kansallispuisto, missä on ihania luonnonsatamia. Niissä ei ole juuri palveluita, mutta kuka nyt niitä aina kaipaa, Bettina vinkkaa.

Länteen Turun Saaristomerelle suunnatessa kannattaa katsastaa kulttuurikohteita.

– Siellä on esimerkiksi Rosalan viikinkikylä. Siellä on myös ihania luonnonpoukamia, mihin voi mennä, kuten Bengtskär. Sitten on lempipaikkani Högsåra, sinne pitää mennä joka kesä. Siellä on Suomen paras kahvila, Farmors Cafe, joka näyttää Peppi Pitkätossun talolta, Bettina kuvailee.

– Sieltä löytyy myös Bengtskärin majakka, jolla on aivan mahtava historia.

Mikäli aikaa ei ole paljon käytettävissä, Bettina suosittelee käymään Hauensuolella.

– Hauensuolella on hyvin vanha historia. Se on ollut luonnonsatama, johon jo 1400-luvulla veneilijät hakeutuivat suojaan jos oli paha keli. Siellä on kalliokaiverruksia, ja paikkaa kutsutaankin saariston vieraskirjaksi.

Klikkaa kuvaa ja katso Bettinan haastattelu!

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja