Tässäkö Suomen upein auringonlasku? Eeva lennätti droonia Pohjoismaiden korkeimmalla majakalla Bengtskärissä – lopputulos jättää sanattomaksi!

Tässäkö Suomen kaunein auringonlasku? Katso upea video Bengtskäristä! 2:26
Upea video auringonlaskusta Bengskärin majakalla. Kuvaamiseen on saatu lupa isäntäpariskunnalta.

Suomenlahden edustalla kohoaa Pohjoismaiden korkein majakka. Sen 52 metriä merenpinnan yläpuolelle kohoava torni on jo itsessään vaikuttava näky, mutta miltä Bengtskärin majakka ja sitä ympäröivä karu luoto näyttää lintuperspektiivistä?

Luontovalokuvaaja Eeva Mäkinen päätti kokeilla. Villiä ja karua luontoa upealla tavalla ammatikseen kuvaava Mäkinen lähetti droonin ilmaan ja taltioi majakan yläilmoista. 

Auringonlasku, tyyni meri, karu luoto, joka kuvausaikaan toukokuun lopulla täynnä pesiviä haahkoja. 

Katso lisää Eeva Mäkisen kivia hänen Instagram-tililtään!

Bengtskär on Saaristomeren uloimmalla luodolla

Bengtskärin majakka sijaitsee Saaristomeren uloimmalla luodolla Pohjoisen Itämeren itäosassa. Saari kuuluu Turunmaan saaristoon ja se on Suomen eteläisin asuttu paikka.

Se on samalla Pohjoismaiden korkein majakka, jolla on dramaattinen historia. Majakka joutui molemmissa maailmansodissa hyökkäyksen kohteeksi, ja toisen maailmansodan aikana majakkasaarella käytiin suuri taistelu. 

Lähin saaristokylä Rosala sijaitsee Bengtskäristä 18 kilometrin päässä. Saaren eteläpuolella on vain merta Viron rannikolle asti. 

Saari on meriolosuhteiden armoilla, mikä määrittää sen kasvillisuutta.

Oletko sinä taltioinut upean auringonlaskun? Mikä on oma kaunein kuvasi tai videosi Suomesta? Kerro meille sähköpostilla uutiset@mtv.fi tai lähetä medialiite ja tarina sen ympäriltä whatsappilla numeroon 0405785504.


Lue myös:

    Uusimmat