Bernie Ecclestonelta hämmentävää tekstiä Vladimir Putinista ja Venäjästä – tallipomon kommentit toista maata: "Hyvin hyvin pelottavaa"

Venäjän viime viikolla käynnistämät sotatoimet Ukrainassa eivät näy hetkauttaneen Vladimir Putinin entistä bisneskumppania Bernie Ecclestonea.

Kaksikko teki aikanaan läheistä yhteistyötä Venäjän GP:n saamiseksi Sotshiin. Kilpailu on ajettu Mustanmeren rannalla nyt kahdeksan kertaa. Tänä vuonna Venäjän GP jää ajamatta Ukrainan sodan vuoksi.

Siinä missä koko läntinen maailma on tuominnut jyrkästi Putinin ja Venäjän toimet Ukrainassa, Ecclestonen linja on huomattavasti suopeampi.

– Pidän häntä hyvin suorana ja kunniallisena ihmisenä. Hän teki aina sen, mitä sanoi tekevänsä, ilman riitelyä, Ecclestone sanoi brittiläIsen Times Radion tuoreessa haastattelussa Onestopstrategy-sivuston mukaan.

Ecclestonen mukaan Venäjän GP:n peruminen oli väärä ratkaisu. Hänen mielestään kisan peruminen ei vaikuta millään tavalla "siihen, mitä maailmassa on tapahtunut". Näin sanoessaan Ecclestone viittaa Venäjän käynnistämään sotaan.

– Ehkä jotkut ajattelevat, että Venäjällä oli oikeus tehdä niin. Joten miten kukaan muu voi tuomita sitä, mitä siellä tapahtuu tänä päivänä?

Juttu jatkuu videon alla. 

Joe Biden: Putin tulee maksamaan sodan seurauksista kalliisti – lupaa lisää sota-avustusta ja humanitaarista apua Ukrainaan 2:33
Joe Biden: Vladimir Putin tulee maksamaan sodan seurauksista kalliisti.

Ecclestonen näkemykset eivät saa lajipiireissä tukea – ei edes Red Bullin neuvonantajalta Helmut Markolta, joka on usein ollut Ecclestonen kanssa samaa mieltä asioista.

– Meidän kuljettajamme tekivät selväksi, että he eivät halua ajaa maassa, joka on käynnistänyt tällaisen hyökkäyssodan. On käsittämätöntä, että tällaista voi tapahtua. Tämä on hyvin hyvin pelottavaa, Marko sanoi itävaltalaiselle RTL:lle Onestopstrategyn mukaan.

– Positiivinen asia tässä kaikessa on Euroopan yhtenäisyys, se, että Euroooppa osoittaa, ettei noin voi toimia. Ymmärrän kaikki pakotteet, ja kannatan niitä henkilökohtaisesti.

Sotshin kisan peruminen oli Markon mukaan "ainoa oikea tapa toimia".

– Urheilu on tapa tuoda itseä esille ja erottautua muista. Olisi haitallista, mikäli antaisimme Venäjälle mahdollisuuden esittää itsensä maailmalle positiivisessa valossa oman GP-kisansa kautta.

Lue myös:

    Uusimmat