FIA:lta päätös Ukrainan tilanteeseen liittyen – F1-sarjan venäläiskuskin kohtalo yhä epäselvä

Kansainvälinen autoliitto FIA päätti hallituksensa kokouksessa tiistaina, että venäläiset ja valkovenäläiset saavat kilpailla jatkossakin liiton hallinnoimissa sarjoissa. Maiden tunnukset ja hymnit toki kielletään, urheilijoiden kilpaillessa "neutraalin" eli FIA:n lipun alla.

Näin ollen autourheilun kuninkuussarjan formula ykkösten venäläiskilpailija, Haas-tallin Nikita Mazepin on oikeutettu ajamaan ensi kuussa alkavalla F1-kaudella. Kotimaahansa hän ei pääse ajamaan, sillä FIA virallisti kokouksessaan Venäjän gp:n perumisen.

–  FIA seuraa tapahtumia Ukrainassa surullisella ja järkyttyneellä mielellä, ja toivon, että tilanteeseen saadaan nopea ja rauhaisa ratkaisu. Tuomitsemme Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan, FIA:n puheenjohtaja Mohammed Ben Sulayem totesi.

Mazepinin kohtalo on ajo-oikeudesta huolimatta kysymysmerkin alla. 22-vuotias kuski ajaa jo neutraalin lipun alla Venäjään kohdistuneiden dopingsanktioiden vuoksi. Venäläisen yhdysvaltalainen talli Haas päätti poistaa kaikki pääsponsori Uralkalin mainokset Barcelonan testien viimeisenä ajopäivänä.

Uralkalin omistaa Mazepinin isä ja sponsorin sekä kuljettajan jatko tallissa selviää tällä viikolla. Haas ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa.

FIA päätti myös, että liiton venäläiset ja valkovenäläiset edustajat joutuvat astumaan väliaikaisesti sivuun tehtävistään. Venäläiset ja valkovenäläiset tallit eivät saa toistaiseksi osallistua kansainvälisiin tai alueellisiin kilpailuihin.

Lue myös:

    Uusimmat