Venäjän F1-kisa on peruttu

Syyskuulle kalenteriin merkitty Venäjän F1-kisa on peruttu tältä vuodelta. F1-sarja ilmoitti päätöksestä perjantaina sen jälkeen, kun päättävät osapuolet olivat kokoontuneet hätäkokoukseen Ukrainan sodan takia.

Päätös tehtiin torstai-iltana Kansainvälisen autoliiton FIA:n, F1-sarjan johdon ja sarjan osakkaiden kokouksessa Barcelonan talvitestien yhteydessä.

Kokous päätyi siihen, että F1-kisaa on mahdotonta järjestää Venäjällä nykyisessä tilanteessa sen jälkeen, kun maa hyökkäsi täydellä voimalla Ukrainaan torstain vastaisena yönä.

– Seuraamme kehitystä Ukrainassa surullisina ja sokissa sekä toivomme nopeaa ja rauhanomaista ratkaisua nykyiseen tilanteeseen, F1-sarja toteaa tiedotteessaan.

Sotshissa ajettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2014 sen jälkeen, kun Venäjä oli vallannut Krimin niemimaan ja aloittanut sodan Itä-Ukrainassa.

Venäjän GP:n on määrä siirtyä ensi vuodesta lähtien Pietarin lähistölle rakennettavalle uudelle Igora Driven moottoriradalle, joka sijaitsee Karjalankannaksen Sosnovossa eli entisen Raudun alueella.

Venäjä on menettänyt Ukrainan sotatoimien takia jo useita urheilutapahtumia. Esimerkiksi Euroopan jalkapalloliito Uefa ilmoitti siirtävänsä Mestarien liigan loppuottelun Pietarista Pariisiin. Myös Kansainvälinen hiihtoliitto FIS tiedotti peruvansa Venäjän Tjumeniin suunnitellut maailmancupin kilpailut maaliskuulta.

Lue myös:

    Uusimmat