Bernie Ecclestone kehottaa Lewis Hamiltonia valitsemaan työpaikkansa fiksusti – tylyä tekstiä Ferrarista: "Se on kaikkien italialaisten ongelma"

Entinen F1-moguli Bernie Ecclestone on vakaasti sitä mieltä, että Lewis Hamiltonin kannattaa jatkaa uraansa Mercedeksellä.

Vuodesta 2013 alkaen Mercedeksellä ajaneen Hamiltonin sopimus tallin kanssa päättyy vuoden 2020 lopussa. Kaikki merkit viittaavat siihen, että osapuolten välinen yhteistyö jatkuu myös 2021, mutta jotkut huhut ovat vieneet Hamiltonia Ferrarille – haluaahan jokainen kuljettaja ajaa Ferrarilla jossain vaiheessa uraansa.

Tämän konkreettisempia perusteita Hamiltonin Ferrari-siirrolle ei kuitenkaan ole, ellei huomioon oteta keskusteluita, jotka hän tiettävästi kävi viime vuoden lopulla puheenjohtaja John Elkannin kanssa.

Ecclestone on yksi monista, joiden mielestä Hamiltonilla ei ole mitään syytä lähteä Mercedekseltä.

– Hänellä on hyvä olla siellä. Hän on johtaja, ja tallipäällikkö Toto Wolff tukee häntä, Ecclestone sanoi Daily Mailin haastattelussa.

Hamilton sanoi talvitesteissä, että sopimusneuvottelut saivat talvella väistyä huomattavasti kiireisemmän asian, auton kehitystyön tieltä. Nyt kun kausi alkaakin aikaisintaan vasta touko-kesäkuussa, aikaa neuvotteluille on huomattavasti enemmän.

Ecclestonen mukaan Mercedes on Hamiltonille luonnollinen valinta paitsi siksi, että se on niin hyvä talli, myös siksi, että Ferrari ei ole. 

– Ferrari ei sopisi hänelle. He ovat italialaisia. Ensinnäkin Lewisin täytyisi opetella kieli kunnolla, että hän tietäisi, mitä selän takana puhutaan, Ecclestone täräyttää.

– Se on kaikkien italialaisten ongelma, että he eivät halua riidellä kenenkään kanssa. Sen sijaan, että huonoa työtä tekevälle sanottaisiin suoraan, hänelle sanotaan vain, että: "Mennään illalliselle, niin voimme puhua asioista ja olla ystäviä."

Vaikka Hamilton on toistuvasti sanonut olevansa tyytyväinen Wolffin tapaan johtaa talliaan, Ecclestone antaisi kuusinkertaiselle maailmanmestarille vielä suuremmat vapaudet kuin Wolff.

– Jos Lewis olisi tallissani, sanoisin hänelle vain, milloin seuraava kisa alkaa, ja hän tulisi sitten paikalle. Muuten hän saisi tehdä ihan mitä itse haluaa.

– Minä myös leikkaisin Lewisin palkkaa ja antaisin hänen tehdä omat yhteistyösopimuksensa, jotka voisivat olla ihan mitä vain. Mercedes yrittää hieman rajoittaa häntä, minä antaisin hänelle täydet vapaudet.

Lue myös:

    Uusimmat