Mainos

Berlusconin veropetosjutun määrä ratketa tänään

Italian korkeimman oikeuden odotetaan antavan tänään ratkaisunsa ex-pääministeri Silvio Berlusconin veropetosjutussa. Berlusconi on saanut jutussa aiemmin vuoden vankeustuomion sekä viiden vuoden kiellon hakeutua julkiseen virkaan, mutta hän on valittanut tuomiosta.

Tapaus koskee Berlusconin viestintäimperiumiin liittyviä veropetoksia.

Tuomio saattaa vaikuttaa paitsi Berlusconiin myös Italian hallitukseen. Berlusconin kannattajat ovat uhanneet erota parlamentista, jos hänet tuomitaan. Se voisi johtaa uusiin vaaleihin talouskriisissä kärvistelevässä maassa.

Vaikka Berlusconin tuomio jäisi voimaan, sitä ei laiteta käytäntöön ennen kuin senaatti on äänestänyt hänen syytesuojansa poistamisesta. Prosessi voi kestää useita kuukausia.

Italian entistä pääministeriä vastaan on nostettu useita syytteitä hänen uransa aikana, mutta ne ovat joko kaatuneet tai vanhentuneet Italian hitaan oikeusjärjestelmän takia.

Berlusconi valittanut myös muista käynnissä olevista oikeusjutuistaan. Häntä syytetään muun muassa seksin ostamisesta alaikäiseltä prostituoidulta ja vallan väärinkäytöstä.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.