Mainos

Berlusconi: Agentin kuolema ei vaikuta Italian ja USA:n suhteisiin

Italian pääministeri vakuuttaa, ettei italialaisagentin kuolemaan johtanut välikohtaus vaikuta Italian ja Yhdysvaltain välisiin suhteisiin, eikä se myöskään johda italialaissotilaiden nopeaan kotiuttamiseen Irakista.

Amerikkalaissotilaat olivat jossain määrin vastuussa italialaisagentti Nicola Caliparin kuolemasta Bagdadissa, mutta välikohtaus ei vaikuta Italian ja Yhdysvaltain välisiin suhteisiin, totesi pääministeri Silvio Berlusconitänään Italian parlamentissa pitämässään puheessa.

Hän myös vakuutti, ettei Italia aio vetää asian vuoksi sotilaitaan Irakista. Pääministerin mukaan amerikkalaissotilaiden toimissa oli joitakin puutteita. Heidän tiesulustaan ei ollut ilmoitettu eikä heillä ollut tarkkoja ohjeita.

- Tarkoituksellisuuden puuttuminen ei sulje pois vastuuta tapahtumista, Berlusconi sanoi.

Hän kuitenkin vakuutti, ettei välikohtaus vaikuta Italian ja Yhdysvaltain välisiin ystävällisiin suhteisiin eikä se myöskään johda italialaissotilaiden nopeaan kotiuttamiseen Irakista.

Calipari ammuttiin amerikkalaisella tiesululla, kun tämä oli kuljettamassa turvaan panttivankeudesta vapautunutta toimittajaa Giuliana Sgrenaa maaliskuussa Bagdadissa. Yhdysvaltain armeijan oma selonteko tapahtumista vapautti amerikkalaissotilaat kaikesta vastuusta. Italian hallituksen laatimassa raportissa amerikkalaisia myös arvosteltiin, vaikka siinäkin todetaan, etteivät sotilaat ampuneet tahallisesti Caliparia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.