Mainos

Bensiinin hyvä menekki paransi Neste Oilin tulosta

Neste Oil kertoo hyötyneensä bensiinimarkkinoiden poikkeuksellisesta vahvuudesta, koska sen toiminta on sujunut ilman häiriöitä ja jalostamoiden tuottavuus on ollut hyvä.

Bensiinin hyvä kysyntä on kasvattanut Neste Oilin kannattavuutta alkuvuonna. Neste Oilin tulos ennen veroja nousi osavuosikatsauksen mukaan 465 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 430 miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen liikevaihto nousi seitsemän prosenttia edellisvuotista suuremmaksi.

Bensiinimarkkinoiden poikkeuksellinen vahvuus jatkui huhti-kesäkuussa. Toimitusjohtaja Risto Rinteen mukaan Neste Oil hyötyi tästä, sillä toiminta sujui ilman häiriöitä ja jalostamoiden tuottavuus oli hyvä.

Neste Oilin liikevaihto laski alkuvuonna Eastex Crude Companyn omistusosuuden myynnin vuoksi. Liikevaihtoa kertyi vajaat 5,7 miljardia euroa. Liikevoitto nousi samaan aikaan 433 miljoonasta eurosta 478 miljoonaan euroon. Liikevoitto kohosi 6,9 prosentista 8,1 prosenttiin liikevaihdosta. Osakekohtainen tulos parani 1,20 eurosta 1,34 euroon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.