Mainos

Benefonille lisää rahaa uusmerkinnällä

Benefon on 1990-luvun alun kasvuvuosien jälkeen ollut vaikeuksissa, ja se on aiemminkin hankkinut liiketoiminnan jatkoaikaa osakeannilla.

Kesäkuussa yrityssaneerauksesta päässeen Benefonin lisärahoituksen hankkiminen etenee. Gsm-pohjaisten telematiikkainstrumenttien valmistaja suunnittelee uusmerkintää ja optio-ohjelmaa, jotka voisivat korottaa yhtiön osakepääomaa yhteensä 1,2 miljoonalla eurolla.

Benefonin hallitus on kutsunut ylimääräisen yhtiökokouksen koolle 5. syyskuuta.

Enintään 100 miljoonan osakkeen uusmerkintä on suunnattu osakkeenomistajille ja velkojille. Korkeintaan 20 miljoonan osakkeen optio-ohjelmalla yhtiö kannustaa johtoa, hallituksen jäseniä, avaintyöntekijöitä, yhtiön toimittajia, myyjiä, konsultteja ja muita yhteistyökumppaneita, yhtiö kertoo.

Toukokuussa Benefon ilmoitti, että kuluvan vuoden voitollinen tulosennuste riippuu 25 miljoonan euron lisärahoituksesta. Rahoituksen piti selvitä jo heinäkuun lopussa, mutta pari viikkoa sitten yhtiö kertoi, että rahoitushankkeen vaihtoehtojen selvittely jatkuu.

Markkinat suhtautuivat torstaina Benefonin suunnitelmiin epäilevästi. Yhtiön osakekurssi oli klo 16:n aikaan pudonnut lähes 15 prosenttia eli 5 senttiä 29 senttiin.

Benefon on 1990-luvun alun kasvuvuosien jälkeen ollut vaikeuksissa, ja se on aiemminkin hankkinut liiketoiminnan jatkoaikaa osakeannilla. Viime vuonna brittiläinen kriisiyritysten pelastamiseen erikoistunut sijoitusyhtiö Octagon Solutions riensi apuun ostamalla lähes kaksi kolmasosaa yhtiön osakkeista. Kesäkuussa Benefon pääsi yrityssaneerauksesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.