Barcelonasta potkittu päävalmentaja paljastaa: Lionel Messi on ongelmallinen pelaaja – ”Kuka minä olen häntä muuttamaan?”

FC Barcelona ei ole voittanut La Ligassa viimeisestä neljästä ottelusta ainoatakaan, ja rajun väännön päätteeksi kauden alla seuraan jäänyt Lionel Messi on kadottanut tehokkuutensa. Elokuussa seurasta erotettu päävalmentaja Quique Setien on nyt kommentoinut aikaansa Barcelonassa sekä hankalaa työskentelyä Messin kanssa.

Messi on pelannut läpi Barcelona-uransa vapaassa roolissa, ja tulos on ollut murhaavaa. Nyt päävalmentaja Ronald Koemanilla on kuitenkin ongelma: Messi ei ole ainakaan toistaiseksi entinen tehokas itsensä, mutta joukkueen peli rakentuu yksinomaisesti tämän ympärille.

Supertähden haastavuudesta valmentajan näkökulmasta on hiljattain puhunut myös Barcelonan edellinen päävalmentaja Quique Setien.

El Pais -lehden haastattelema Setien ilmoitti pitävänsä Messiä maailman parhaana pelaajana, mutta aistineensa myös tämän erityisaseman joukkueessa.

– Messi on miljoonien ihmisten näkemyksen mukaan tärkeämpi kuin seura ja sen valmentaja. Hän on voittanut ympärillä olevien pelaajien kanssa kaiken mahdollisen, Setien sanoi.

Valmentaja kertoi Messin varautuneesta ja vaikeasti luettavasta luonteesta. Setienin mukaan tämä ei juuri sanallisesti ilmaise tuntojaan.

– Hän on erittäin varautunut, mutta saa huomiosi asioihin, joihin hän haluaa. Messi ei sano paljon, mutta katsoo sinua.

Setien kertoo ymmärtäneensä potkujensa jälkeen, että joitakin päätöksiä olisi pitänyt tehdä toisin. Barcelonan kaltaisessa koneessa päävalmentajan yläpuolella vaikuttavat kuitenkin merkittävästi suuremmat voimat.

– Seura ja sen kannattajat ovat puheenjohtajan, pelaajan ja valmentajan yläpuolella, Setien kertoi.

– Joitakin pelaajia ei ole helppoa käsitellä, se pitää paikkansa. Leo on yksi heistä. On muistettava, että hän on kaikkien aikojen paras jalkapalloilija, kuka minä olen häntä muuttamaan? Barcelona on hyväksynyt Leon vuosien ajan sellaisena kuin hän on, eivätkä he ole halunneet muuttaa häntä.

Lähde: El Pais

Lue myös:

    Uusimmat