Espanjalaislehdet: Barcelonaa uhkaa konkurssi – La Liga -jätti taistelee aikaa vastaan, lakimiehet ja pelaajat istuivat neuvottelupöytään

Urheilullisissa vaikeuksissa kyntävä jalkapallojätti FC Barcelona on espanjalaislehtien mukaan myös taloudellisissa vaikeuksissa.

Katalonialaisseuran on koottava 190 miljoonan euron palkkaleikkaukset ennen ensi viikkoa. Muussa tapauksessa seuraa uhkaa mahdollisesti konkurssi, kirjoittavat MarcaAS ja Sport.

Seuran lakimiehet ja pelaajat neuvottelivat asiasta ensimmäisen kerran perjantaina. Sekä edustusjoukkueen että B-joukkueen pelaajat kieltäytyivät aluksi keskusteluista, mikä hankaloittaa tilannetta entisestään.

Barcelonan on leikattava palkoistaan 30 prosenttia marraskuun 5. päivään mennessä välttääkseen konkurssiuhan tammikuussa.

Seuran presidenttinä toimineen Josep Maria Bartomeun ja tämän hallituksen eron jälkeen väliaikaista johtovastuuta kantava Carlos Tusquets varoitti katalonialaisseuran tilanteesta torstaina lehdistötilaisuudessa.

– Suurin huolenaiheemme on talous. Koronaviruspandemia vaikuttaa erityisesti Barcelonaan, Tusquets sanoi Marcan mukaan.

– Seura elää turismista, eikä sitä ole tällä hetkellä lainkaan.

Talouden lisäksi Barcelonan murheena on lähtöhalunsa kauden alla kertoneen Lionel Messin tulevaisuus. Argentiinalaisen sopimus umpeutuu ensi kesänä, mutta vaikka Messi ei solmisi jatkosopimusta, seuran on maksettava hänelle bonuksia kauden päätteeksi.

Barcelonan odotetaan järjestävän puheenjohtajavaalit vuonna 2021.

Joukkue on pudonnut La Ligassa sijalle 12 ja pelannut sarjassa neljä ottelua peräkkäin ilman voittoa. Lauantaina se jäi 1-1-tasapeliin Alavesin kanssa


Lue myös:

    Uusimmat