Mainos

Barak vaatii palestiinalaisia hyväksymään rauhanehdotuksen

Israelin pääministeri Ehud Barak vaatii palestiinalaisia hyväksymään esityksen Yhdysvaltain presidentti Bill Clintonin tekemän rauhanesityksen.

Barak sanoi Israelin hyväksyvän rauhanehdotuksen sillä ehdolla, että myös palestiinalaiset hyväksyvät sen sellaisenaan. Palestiinalaisten johtaja Jasser Arafat taas on korostanut, ettei Clintonin esitys poista rauhan tiellä vielä olevia esteitä.

Arafat kommentoi rauhanneuvotteluja palattuaan Gazaan Kairosta, missä hän tapasi Egyptin presidentin Hosni Mubarakin. -Monien esteiden on vielä väistyttävä, ennen kuin Israelin ja palestiinalaisten välillä voidaan solmia rauhansopimus, Arafat arvioi. Arafatin mukaan palestiinalaisten on tutustuttava Clintonin ehdotuksiin tarkemmin ennen kuin he voivat päättää kannastaan.

Palestiinalaisjohtaja kuitenkin huomautti, että joitakin rauhanaloitteeseen kuuluvia yksityiskohtia ei ole muutettu Camp Davidissa kesällä käytyjen neuvottelujen jälkeen. Tällöin palestiinalaiset olivat torjuneet ehdotukset.

Israelilla ja palestiinalaisilla on huomiseen asti aikaa muodostaa lopullinen kanta Clintonin rauhanesityksestä. Jos osapuolet myöntyvät esityksen ehtoihin, rauhanneuvotteluja on tarkoitus jatkaa. Clintonin rauhanesitys kattaa tiettävästi kaikki Lähi-idän kriisin keskeiset kiistakysymykset. Esityksessä on määritelty mm. palestiinalaisille Gazasta ja Länsirannalta luovutettavat alueet sekä Jerusalemin asema.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.