Mainos

Barak tapasi Clintonin

Israelin pääministeri Ehud Barak ja Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton ovatkeskustelleet Lähi-idän väkivaltaisuuksien lopettamisesta. Tapaaminen päättyi ilmeisesti ilman konkreettisia tuloksia. Barakin mukaan keskusteluissa korostui se, miten tärkeää olisi saada kuusi viikkoa palestiinalaisalueilla jatkuneet väkivaltaisuudet päättymään ja päästä toteuttamaan Egyptissä viime kuussa solmittua rauhansopimusta.

Barak ja Clinton neuvottelivat noin kahden tunnin ajan. Barak tähdensi, että Israel pyrkii kyllä rauhaan, mutta rauhaan neuvottelupöydässä, ei toisen osapuolen painostuksesta. Israelin pääministeri arvosteli Islamilaisten maiden järjestön (OIC) huippukokouksessa Qatarissa esitettyjä kiivaita kannanottoja. Hänen mukaansa Israelin ja sen arabinaapureiden välisiä kiistoja ei voida ratkaista tällä tavoin.

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat sanoi kokouksessa, että palestiinalaiset ovat valmiita jatkamaan kansannousua Israelin vastaan. Iran kehotti islamilaisia maita ryhtymään "päättäväisiin toimiin" Israelia vastaan, ja Saudi-Arabia kehotti maita jäädyttämään suhteet Israeliin. Levottomuudet jatkuivat edelleen eilen palestiinalaisaluilla. Syyskuun lopulla leimahtaneet väkivaltaisuudet ovat vaatineet yli 200 ihmisen hengen.

(STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.