Mainos

Bagle-madon uusi versio leviää netissä

Tietokonevirus Bagle A:n uusi versio kiusaa netin käyttäjiä.

Tietokoneiden virustorjunta-alan yritykset ovat julkaisseet varoituksia Bagle-madon uudesta internetissä leviävästä versiosta. Bagle.B-virus on noin kuukausi sitten paljon levinneen Bagle.A:n variantti
-Myös Suomessa Bagle.B:stä on tullut jonkin verran ilmoituksia, ja Bagle.A:takin on vielä liikkeellä, kertoo tietoturva-asiantuntija Tuomo Liimatainen SurFin Oy:sta. Virus hakee Bagle.A:n saastuttamia koneita ja kohdistaa palveluksenestohyökkäyksen Microsoftiin.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että saastuneet koneet alkavat pommittaa Microsoftin palvelimia yhtä aikaa ja yrittävät saada ne nurin. Sähköpostin käyttäjiä varoitetaan sellaisista sähköposteista, joiden aihekenttä alkaa kirjaimilla ID ja päättyy sanaan thanks. Tällaisessa viestissä lähettäjä voi olla tuttu mutta viesti itsessään on englanninkielinen. Viruksen sisältävän viestin liitetiedosto on yleisimmin muotoa exe. Tällaiset viestit kannattaa jättää avaamatta ja poistaa ne suoraan.

Virustorjunta-alan yritykset ovat tehneet torjuntapäivityksiä Bagle.B:tä vastaan. Virus on ohjelmoitu lopettamaan toimintansa 25. helmikuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.