Mainos

Backman: Lisäapua vain muutamalle kunnalle

Hallintoministeri Jouni Backman suunnittelee kuntien harkinnanvaraisten avustusten myöntämistä vain rajatulle kuntajoukolle. Backman aikoo tehdä jaon tilastollisin mittarein niin, että vain arviolta 50 kuntaa pääsisi avustuksista osallisiksi. Avustusta haki 256 kuntaa. Harkinnanvaraisia avustuksia on tarkoitus jakaa 230 miljoonaa markkaa.

Backman kertoo Iisalmen Sanomien haastattelussa päätyneensä ratkaisuun, jossa "pienelle kuntajoukolla annetaan kunnon avustus" sen sijaan, että jokaiselle yritettäisiin nipistää potista jotakin. Backmanin mukaan ratkaisu voi olla monelle kunnalle kipeä.

-On pakko tehdä rankkoja valintoja, mutta tarkoitus on nimenomaan auttaa kuntia, jotka ovat joutuneet tilapäisiin vaikeuksiin. Aikaisemmista vuosista poiketen hakujonoon on tullut mukaan isoja kaupunkeja.

Backmanin kaavailujen mukaan joukko kuntia saisi 1-2 miljoonaa ja pienempi joukko 5-10 miljoonaa markkaa. Backman aikoo saada avustuskuntien listan valmiiksi noin kuukauden päästä. Valtioneuvosto päättänee jaosta ilmeisesti marraskuun alussa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.